Laat het feest beginnen!

Een boek van Niccolò Ammaniti

Ja, Ik haal je op, ik neem je mee viel binnen mijn smaak. Dus tijd om een ander werk van Niccolò Ammaniti te consumeren. Laat het leesfeest (opnieuw) beginnen!

niccolo

In dit boek komen twee bijzonder diverse verhaallijnen samen op een feest van een megalomane en malafide miljardair die een publiek park omtoverde tot een dierentuin. Het eerste verhaal draait rond Saverio Moneta, een mislukkeling die buiten het medeweten van zijn omgeving om als Mantos de al even sterk mislukkende satanistische sekte de Beesten van Abaddon leidt. Daarnaast volgen we de beroemde auteur Fabrizio Ciba. Beiden komen met uiteenlopende intenties naar dat bijzondere feest.

Tot zover de achterflap. Meer kan ik niet meer kwijt zonder een spoiler alert te vermelden.

Ammaniti greep mij bijzonder snel bij mijn scepsis. Het is mogelijk om een enigszins levensecht verhaal te schrijven met twee eerder karikaturale figuren als protagonisten. Zo houdt hij het ongeveer 200 à 250 pagina’s vol…

Maar dan gaat het fout. Wanneer je denkt dat de grens van de onwaarschijnlijkheid bereikt is, zorgt Niccolò Ammaniti voor dat extra schepje fantasie. Losgehen. Ineens lijkt hij wat mij betreft de pedalen van de realiteitszin kwijt. Als ik het zo expliciet gefantaseerd wil, dan lees ik wel fantasy. Ik hou meer van de Ammaniti met een glimp van of een mogelijkheid tot autobiografisch of op zijn minst ‘uit het leven gegrepen’.

‘Laat het feest beginnen’ holderdebol.comder kopen?

 

1 thought on “Laat het feest beginnen!

Comments are closed.