Neologismen

Nieuwe woorden. Iedereen kan ze bedenken. Keidemocratisch dus. Doorgaans raken ze niet ingeburgerd, desalniettemin vind ik het een fijn tijdverdrijf. Een paar van mijnentwege die bleven hangen… Soms cheezy, af en toe tevreden van.

bibberroman
een thriller.

bumperknuffelen
filerijden.

nalillen
synoniem voor nazinderen. In de context van de Vlaamse film Rundskop. Lillen als in lillende ingewanden, iets wat ik mij vooraleer herinner uit de les Latijn. Naar mijn aanvoelen een term die beter dan zinderen in deze context van beesten, van vlees en bloed past.

parasollommer
schaduw onder een parasol.

zondenhok
een plek waar je zonden begaat.

2 thoughts on “Neologismen

  1. Ik vond er onlangs ook eentje uit die is blijven hangen: champagnetarget: er wordt getrakteerd/geklonken met champagne wanneer een bepaalde doelstelling wordt gehaald. En ja, ik heb het aan mijn been :-).

    • En wat dacht je van foerttoert? Zo tijdens de feestdagen eigenlijk al lang genoeg hebben van kalkoen, kroketten en kerstbuches. Maar tegelijk het gevoel van ‘Foert! Ik eet gewoon lekker nog een stuk taart…’.

Comments are closed.