Liefste Sinterklaas,

Ik hoop dat ik nog op tijd ben. Middernacht nadert. Geen idee om welk uur u precies van plan bent op ons dak te klimmen en door onze schoorsteen af te dalen. Het zal wel geen eenvoudige klus zijn, logistiek zo met al die pieten en slechts één enkele schimmel. Maar ik vrees dat ik eerst nog een paar dingen moet uitklaren.

Eerst en vooral heb ik geen dak in de letterlijke zin van het woord. Wel een plat dak, misschien bemakkelijkt dat de boel zelfs. Zo hoeven jullie geen antislipzolen te dragen. Bovendien hebben we geen schoorsteen; er is wel een gat voorzien – voor later…

En dan. Wat ik wil?

Nu ben ik online een nogal transparant persoon. Doorgaans los ik wel een tweet of post ik op Facebook als ik iets als bijzonder boeiend percipieer. Dat kan gepaard gaan met de hashtag #WANT of iets dergelijks. Pinterest maakt het nog gemakkelijker… Daar pin ik alle leuke plaatjes op een soortement virtuele verlanglijst, mijn ’to have’ board. Als ik het ondertussen heb – of heb geprobeerd te hebben in het geval van die olijfgroene Zalando pumps -, dan voeg ik een commentaar toe om dubbels te vermijden. Just in case, Sint!

Ik hou ook nog een geschreven lijstje bij in mijn iPhone Notes. Een doordeweekse ziel heeft daar geen toegang toe zonder mijn telefoon en bijhorende beveiliging, maar ik vermoed dat heiligen misschien wel over iets dat op een digitale loper lijkt beschikken. U moet wellicht even scrollen tussen al die andere lijstjes met resto’s, boeken, films, … Verlanglijstje. That’s the one.

Tenslotte wil ik mij excuseren voor het ontbreken van suikerklontje, wortel en een pintje bier. Mijn voorbereiding is gebrekkig. Ik kan alleen beweren dat ik braaf geweest ben. Vanzelfsprekend staat het u vrij dat te verifiëren in uw grote boek.

Uw kapoen,

Elise

PS – Welgemeende groetjes aan uw pieterbaas en slecht-weer-vandaag.