Millefeuille van aubergines met gedroogde ham

Ik ben geen held in recepten volgen. Of ik ze nu in kookboeken of online vind, doet er niet echt toe. Doorgaans laat ik mij enigszins inspireren en ga ik daarna op eigen houtje aan de slag. Voor klassiekers check ik sowieso eens hoe de Pietjes en de Jeroentjes van deze wereld het aanpakken. Maar als het iets lichter mag, moet je bij Pascale Naessens zijn!

Wij proberen de laatste weken koolhydraten te mijden en haar pure keuken vertrekt voor een belangrijk deel uit dat principe. Dus tijd om eens iets uit te testen. In het eerste boek van ‘Mijn Pure Keuken’ staat een recept voor millefeuille van aubergine met gedroogde ham; het videorecept vind je ook op VTM koken.

Uiteraard ziet het resultaat er iets minder gestileerd uit dan het door foodfotograaf Heikki Verdurme vastgelegde beeld. Ontevreden was ik echter niet. De smaak zat prima, de combinaties klopten en het doet steevast deugd om eens buiten mijn food comfort zone te treden. Ik heb wel nog 2 ingrediënten toegevoegd: basilicum en geraspte pecorino.

Voor de zoveelste keer sprak ik dan ook het voornemen uit om meer andermans recepten te volgen dan standaard zelf iets in elkaar te flansen. Meer van Pascale Naessens, meer van Donna Hay, meer van Jamie Oliver. Deze keer meen ik het. Echt.

4 thoughts on “Millefeuille van aubergines met gedroogde ham

  1. Er zitten inderdaad heel leuke recepten tussen. Donna Hay is ook heel erg ok, maar soms iets té simpel of al té vaak gedaan. Haar kookboek Fast, Fresh, Simple (of zoiets), is echt wel de moeite.

    • Ik zag dat jij de prei met gerookte forel klaarmaakte en mooi(er dan in haar kookboek) in beeld bracht. Deze wil ik zeker ook eens proberen!

Comments are closed.