Voerstreek

Met de familie langs moeders kant trekken we jaarlijks naar de Voerstreek voor een weekendje weg. Ongeveer 15 jaar lang boekten we bij Logies De Mot. Dit jaar testten we echter een nieuw verblijfsadres uit, meer bepaald het Hof Van Veurs. Meteen door het 18-koppige gezelschap – inclusief 3 kinderkopjes, voornamelijk door de trampoline in de tuin – goedgekeurd. Van een slaapzaal naar een eigen kamer met bijhorende badkamer is dan ook een stevige step forward

Maar wat zijn nu na al die Voerense tripjes mijn favoriete adresjes / activiteiten in dit mekka van de taalstrijd? Ik waarschuw meteen dat sommige adresjes theoretisch gezien niet tot de 6 Voerense gemeentes (Sint-Pieters-Voeren, Sint-Martens-Voeren, ’s Gravenvoeren, Teuven, Moelingen, Remersdaal) behoren, doch makkelijk te bereiken zijn. En ook wel – nevermind the websites!

Café Modern (Teuven)
Retro lovers voelen zich in dit “stadscafé op het platteland” volledig in hun sas… Je kunt er drinken, eten en tevens dansen als er iets georganiseerd wordt in de formidabele Zaal Patria.

’t Bakhuis (Sint-Martens-Voeren)
Perfect adresje voor een namiddagse stop. IJsjes, wafels, pannenkoeken. Een ideaal suikershot tijdens een wandel- of fietstocht.

Abbaye du Val-Dieu (Aubel)
Op het binnenplein van de abdij nuttigden wij reeds meerdere blondjes, met soms collectieve lachsalvo’s tot gevolg.

Mountainbiken in mergelgrotten (Valkenburg)
Geen enorme sportieve inspanning, maar toch een unieke belevenis. En dan drie keer tijdens het fietsen tegen elkaar zeggen dat de seizoensfinale van Flikken Maastricht hier opgenomen werd. Uiteraard.

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen…
Na vele geseltochten op de mountainbike toch besloten dat ik al wandelend meer van de overweldigende panorama’s kan genieten!

Dit is slechts een greep, beste mensen. Vergeet ook niet de viskwekerij van de Commanderie in Sint-Pieters-Voeren, een stadsbezoekje aan Maastricht, Luik of Aken, de voormalige mijn van Blegny, de Grain d’Orge brouwerij en zo veel meer de-moeite-waard’jes…

In vervoering in de Voeren!

2 thoughts on “Voerstreek

Comments are closed.