InPetto Bed and Breakfast Amsterdam

Een betaalbare bed & breakfast vinden in Amsterdam blijkt geen sinecure! Voor een aanvaardbare kamer in het centrum betaal je al snel € 125 per nacht, mijns inziens toch nogal duur. Vandaar als tip de B&B waar wij afgelopen weekend verbleven.

Leve InPetto Bed and Breakfast in Badhoevedorp!

  

De B&B van Sasha en haar dochter is gelegen in Badhoevedorp, net buiten het grondgebied Amsterdam. De afstand tot aan de ingang van het Vondelpark is 8,5 km. Die afstand kan overbrugd worden met de bus (Connexxion nr 145) die recht voor de deur van de B&B een halte heeft. Of je kan van een nood een deugd maken en deelnemen aan die typisch Nederlandse fietscultuur. Zo fietsten wij op drie dagen meer dan 90 km naar, van en doorheen het centrum. Heerlijk! Als bijkomende plus vermeld ik dat je je auto gratis in de straat kunt parkeren. Wetende dat ze in het centrum gerust tientallen euro’s per dag durven aanrekenen geen overbodige luxe.

Een kamer in InPetto kost € 85 per nacht. Bij aankomst krijgen we initieel de groene kamer toegewezen. Doch wanneer de gastvrouw aangeeft dat we tevens voor het rode exemplaar mét ligbad mogen gaan, is de keuze instant gemaakt.

’s Morgens staat op het afgesproken uur een uitgebreid ontbijt klaar. De uitbaters blijven beschikbaar voor Amsterdamse tips of een klein praatje, maar dringen zich geenszins op. Ze zijn bijvoorbeeld zo correct om te vragen of het stoort dat hun dashondjes de ontbijtkamer binnenkomen.

Kortom, budgetvriendelijk en vriendelijk tout court!