Corsica – de campings, de wandelingen, de stranden

Jullie weten dat ik van lijstjes hou…

2013-08-07 20.22.48

Voor de kampeerders: op de volgende negen campings hebben we onze tent opgezet. Onze voorkeur ging eerder uit naar de kleinere ‘à la ferme’ exemplaren, dan de grote – iets commerciëlere, iets toeristischere – met een slagboom en een badgelezer aan de ingang. Enkel de camping bij Bonifacio valt in deze laatste categorie.

2013-08-01 11.57.00

Behalve het kleinere rondkuieren hebben we ook vier behoorlijke wandelingen gemaakt langs de vele ‘sentiers du pays’ of stukken van bekendere wandeltochten zoals de ‘mare a mare’ of de ‘mare e monti’ routes. De befaamde GR20 hebben we echter vermeden wegens te weinig getraind!

 • van Vallica naar Olmi-Cappella
 • van de Bocca Della Croce naar Girolata
 • van Serra-di-Scopamène naar de site van Cuccuruzzu
 • van de herdershutten van Grotelle naar het Melomeer

2013-08-09 16.02.29

Tot slot wordt een eiland logischerwijs omringd door zee en afgeboord door erg afwisselende stranden. Op de zes onderstaande stroken zand of keien pakten wij wat kleur – bij voorkeur naar de avond toe wegens veel te warm in de namiddag.

 • Plage d’Arinella bij Calvi
 • Plage Gradelle bij Osani (regio Porto)
 • Girolata (regio Porto)
 • Marina Di Lava bij Appietto (regio Ajaccio)
 • Plage Roccapina
 • Plage Calzarello (regio oostkust)

•••

Meer over Corsica…

2 thoughts on “Corsica – de campings, de wandelingen, de stranden

 1. Hallo! Via Google kwam ik op je blog terecht. Wij plannen een reis met onze 2 zonen (9 en 11) via de Franse alpen (wandelingen) naar Corsica. We willen een paar dagen snorkelen aan een rustige (bestaat dat nog?) strand en verkenning in de dorpjes & wandelen. Kan je aan rustige camping aanraden aan zee die géén disco heeft?
  Alvast bedankt!

  • Dag Karen – Excuses voor de late reactie, maar ik zat in Thailand voor een kleine maand… Ik denk dan vooral aan de camping E Gradelle, hoewel daar niet echt een levendig dorpje in de buurt is. Of camping Au Soleil. Enkel die bij Bonifacio is een commerciële camping met een disco en een zwembad. Hope this helps!

Comments are closed.