Boekenbeurs 2011

Rond deze tijd vorig jaar schreef ik een jeugdsentimentele post over de Boekenbeurs. Als besluit schreef ik…

Nu zijn we later…
De vulpen is tot laptop verworden.
Tijd om nog die Boekenbeurs traditie terug op te rakelen!

En jawel, de traditie is terug opgerakeld. Zij het professioneel gestimuleerd, want zesta.be brengt mij via signeersessies, kookworkshops en ovenwantacties van vtmBooks tot in Antwerp Expo. Uiteraard gaat een groot deel van m’n aandacht richting kookboeken. En toch heb ik er geen gekocht, want vandaag nam ik mij voor om eerst wat meer recepten uit mijn huidige culinaire collectie te bereiden.

Naast food laat ik mij verleiden door woorden. Gelukkig voor mijn door bouwperikelen iets strakker in het oog gehouden portemonnee kamp ik met een leesachterstand. Ik hoef dus helemaal niet de recentste en bijgevolg doorgaans duurste boeken aan te schaffen. Mij staan dus nog ettelijke uren lettergeknetter te wachten met mijn budgetvriendelijke buit!

  • “Godverdomse dagen op een godverdomse bol” – Dimitri Verhulst
  • “De engelenmaker” – Stefan Brijs
  • “Norwegian wood” – Haruki Murakmi
  • en tevens een zwart, gelijnd Moleskine-schriftje met harde cover

Geslaagde missie dus! Al had ik de broeierigheid van de hallen en de op het randje van overdreven mensenmassa precies wat uit m’n jeugdherinneringen gewist…

1 thought on “Boekenbeurs 2011

  1. Zo’n Moleskine-notebook wordt tegenwoordig als een enorm hipsteraccessoire gezien, maar ik heb er zelf al erg veel aan gehad op verloren momenten. “Godverdomse dagen” was echter wel een dikke teleurstelling voor me, maar hopelijk maakt de rest van je buit dat goed!

Comments are closed.