The Exclusive Strings

Kijken naar De Zevende Dag, een typisch Vlaamse bezigheid op zondagmiddag. En toch ergert men zich geregeld: aan de politici die maar doortateren, aan de redacteurs die foute onderwerpen selecteren, aan het decor desnoods. Doorgaans hou ik mij daar nogal buiten, maar vandaag kon ik niet nalaten ‘snaarsletten’ te tweeten toen het streepje muziek voorbijkwam – voorgesteld door Indra Dewitte als The Exclusive Strings.

Voor zij die de muzikale intermezzo’s gemist hebben… Bekijk de lus ergens deze nacht. Als alternatief bied ik deze hilarische promoclip van het welbesnaarde quatro uit Canada, Servië, Rusland en België.

De dames uitten tenoverstaan van Indra Dewitte hun wens om voor België naar het Eurovisiesongfestival te gaan. Nu word ik niet wild van Eurosong en weet ik niet of zangloze nummers daar überhaupt toegelaten worden. En toch wou ik alvast mijn kotsneiging delen bij de gedachte dat dit het beeld is dat Europa muziekgewijs van ons land zou krijgen… Laat ze maar lachen met ons gebrek aan een regering. Muziek maken echter, dat kunnen we wel beter dan The Exclusive Strings.