Quick & dirty pasta

Soms lijden mijn eetmomenten onder tijdsdruk… Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het is wel degelijk zo. Dan kom ik om 18u45 thuis en moet ik in principe al om 19u op het badmintonveld staan. Uiteraard lukt dat niet. En toch probeer ik dan op pakweg een half uur een maaltijd te bereiden, tegelijkertijd af te wassen en vervolgens de spijs tot mij te nemen.

Hoe doe ik dat?

Ingrediënten

 • 1 bokaal Bertolli tomatensaus (variatie met pecorino)
 • 250 gr volkoren penne
 • 1 bol buffelmozzarella
 • 1 groentebouillonblokje
 • geraspte parmezaan
 • enkele basilicumblaadjes
 • peper
 • zout
 • olijfolie

Bereidingswijze
Spreekt voor zich, maar just in case…

 • Kook de pasta in water met wat olijfolie, zout en groentebouillon.
 • Warm de tomatensaus op.
 • Meng deze onder de gekookte pasta, samen met de verbrokkelde mozzarella.
 • Kruid af met peper en zout.
 • Dien op in een diep bord.
 • Werk af met geraspte parmezaan en enkele basilicumblaadjes.

Buon appetito!