Jamie³

Iets meer dan een jaar geleden schreef ik een post over de rode draad doorheen een paar mensen waar ik diep respect voor heb. Tomtoms, over Tom Barman, Tom Boonen en Tom Waes. Gisteren bedacht ik tijdens het optreden van Jamie Cullum dat ik maar eens wat woorden moest wijden aan een nieuw rijtje mannen waar ik mijn hoed voor afneem met een gemeenschappelijke voornaam: Jamie.

Jamie Oliver
Oftewel de eerste kok die interesse in koken prikkelde en nog steeds op minstens wekelijkse basis prikkelt.

Jamie Lidell
Oftwel de man die mij bij 2 concerten op 2 weken tijd (toevallig, wegens vervanging Joss Stone) telkens quasi meteen aan het bewegen kreeg.

Jamie Cullum
Nog nooit zo verrast geweest door een mij minder bekende artiest. Wat een podiumbeest. Wat een energie. Wat een intimiteit in volle tent.

Jamie. Jamie. Jamie.
Wat doe je nou?