Locatiegebonden

Nu ik terug iPhonisch ben, breekt de tijd met enige aandrang aan om wat locatiegebonden te experimenten. Een aangename kennismaking met location based services dus. Denk evidenties als Gowalla of Foursquare – ondertussen behoorlijk wijdverspreid onder de smartphone haves. Maar daarnaast nog minder bekende opkomers als Google Latitude – met dank aan @gtje voor het visseltje. En dan sinds deze week dus ook het langverwachte Facebook Places in België.

Tijd dus om de verschillende platformen aan den lijve te ondervinden. De toekomst zal uitwijzen wie deze locatiestrijd wint! Gowalla deelde alvast een stevig prikje uit door tussen de share buttons een directe link naar Foursquare te plaatsen. Benieuwd wanneer Facebook Places met een dergelijke integratie komt. Tijd voor the battle of the check-ins…

9 thoughts on “Locatiegebonden

 1. Belgische Facebook Places worden nu al aangemaakt door Gowalla users! Blackberry users kunnen er ook aanmaken in hun Facebook app, maar de nauwkeurigheid van die locatie valt daar wat tegen…

 2. Belgische Facebook Places worden nu al aangemaakt door Gowalla users! Blackberry users kunnen er ook aanmaken in hun Facebook app, maar de nauwkeurigheid van die locatie valt daar wat tegen…

 3. Oké, van deze post snap ik officieel niks. Ik weet nog net wat een iPhone en Facebook zijn, maar al de rest is werkelijk Chinees voor mij :).

 4. Ik vond het idee van foursquare indertijd echt wel goed maar na het zelf even uitgetest te hebben alsook gowalla eens een testrun gegeven te hebben moet ik toch concluderen dat ik het maar bagger vind.

  Het heeft totaal geen meerwaarde dat er iemand weet waar ik mogelijks zit en en foursquare/gowalla acties zoals een gratis glas verlepte cava bij een sing-in zijn hier redelijk op 1 hand te tellen.

  Wat overblijft is een systeem waardoor mogelijks mensen met verkeerde intenties weten wanneer je niet thuis bent, zeker als je nog eens een sign-in doet als je op je eigen woonplaats toekomt, en nog wat meer spam voor op de twitters en facebooken van de wereld waar ongeveer 97% van de lezers geen boodschap aan heeft.

 5. Trouwens best wel grappig toen ik een sing-in deed toen ik op werchter was. Er waren volgens het systeem “14 others” aanwezig. Ik vrees er dus een beetje voor dat die dingen geen voet aan de grond gaan krijgen bij ons.

  • Ik kom een beetje achter, maar misschien concludeer ik binnen een paar maanden wel hetzelfde…

 6. Trouwens best wel grappig toen ik een sing-in deed toen ik op werchter was. Er waren volgens het systeem “14 others” aanwezig. Ik vrees er dus een beetje voor dat die dingen geen voet aan de grond gaan krijgen bij ons.

  • Ik kom een beetje achter, maar misschien concludeer ik binnen een paar maanden wel hetzelfde…

Comments are closed.