Wunderbar

Even starten met de soundtrack voor deze blogpost.

Op een donderdagmiddag parkeer ik vlakbij de Muidebrug en tegenover onze bestemming: de vrij nieuwe burgerbar Wunderbar. Bij het binnenkomen bevalt de inrichting van de keuken, maar de geur van gebakken burgers slaat wel vrij agressief in ons gezicht. Gelukkig hebben we daar in het achterste eetgedeelte weinig tot geen last van. We nemen plaats aan de gereserveerde tafel met een laag tête-à-tête-gehalte – we zitten met andere woorden vrij ver van elkaar verwijderd.

2014-10-30 12.23.24

Op de menukaart laat ik de wraps, de panini’s en de tapas meteen links liggen: we zijn hier voor een burger. Geen kalf (op het suggestiebord), zalm of veggie, maar de huisgemaakte burger van 100% rundsvlees. Ik heb een spiegeleizwak, dus valt mijn oog vrij logisch op de Horse Eye (€ 9) met dus spiegelei, rucola, tomaat, augurk, rode ui, ketchup en mayonaise. Daarbij drink ik een Bockor pils (€ 2).

2014-10-30 12.23.12Bestellen moet aan de toog gebeuren en wanneer een tijdje later onze burgers klaar zijn, klinkt de naam van mijn collega vanuit de keuken.

2014-10-30 12.47.06 2014-10-30 12.46.42

Voor ons komt een dienblad te staan – geel voor mij, rood voor de collega – met onze burger en een extra slaatje met groentenchips in een glas. De burger ligt nog in spreidstand en bij het dichtplooien besef ik meteen dat dit geen propere lunch wordt. Ik begin met mijn Horse Eye burger te halveren en ga dan aan de slag. Wunderbar brengt een burgerverhaal dat minder zwaar op de maag ligt dan de fast-food-versie. Hier geen frietjes, maar een slaatje als side dish. En ook de burger zelf bulkt van de gezonde en pure ingrediënten: sla, rode ui, komkommer, tomaat, scheuten in de groentencategorie. Op de medium gebakken rundsburger ligt mijn geliefde spiegelei. Helemaal goed bevonden!

Lekkere lunch die totaal niet zwaar op de maag of in de portemonnee weegt. Wellicht ook fijn vertoeven in hun tuin bij warmer weer. Een meerwaarde voor de Muide.

Een reactie achterlaten