Wah Nam Hong

We zijn ongeveer 30 minuten in Rotterdam – bij onze eerste keer in de stad – als we koers zetten richting Markthal voor de lunch. Eerst doorkruisen we de hal en lonken naar typisch Nederlands lekkers zoals kibbeling of broodje kroket. Maar het is de grote Aziatische supermarkt met een eetzone in hetzelfde pand die het haalt: Wah Nam Hong, blijkbaar een kleine keten met enkele winkels in zowel Rotterdam als Den Haag.

2015-11-14 12.37.01

De eettoog bij het raam met bovenzicht op de hal trekt meteen mijn aandacht. Helemaal mijn ding, zo’n plekje! We krijgen de kaart en bestellen niet veel later elk een Singha bier, een aantal hapjes en een maaltijdsoep per persoon. Even een Thailand throwback, het land waar we vorig jaar drie weken rondreisden.

2015-11-14 12.55.07

Onze eerste bijhorende keuze – namelijk de Thaise fishcakes – blijken uitgeput en de dienster stelt als alternatief gyoza (prijs vergeten) voor. Dat hoeft ze maar één keer te zeggen! De foto hieronder spreekt volgens mij boekdelen: ze waren perfect. Smeuïg vanbinnen, lekker deeg, even zoals het hoort in de pot blijven sticken (niet voor niets ook wel potstickers) en afgewerkt met sesamzaadjes, zeste van citroen en groene kruiden.

2015-11-14 13.11.04Daarnaast krijgen we een stoommandje met een dim sum mix (€ 5,50). Tegen de verwachtingen in niet allemaal gestoomde hapjes, maar ook een loempia en een gevuld rijstballetje. De drie stoomsels zijn gevuld met garnalen, varken en kip. Even in een sojasausbadje en dan met twee stokjes rechtstreeks naar onze mond getransporteerd!

2015-11-14 13.11.17

Mijn vriend verkiest verder de Thaise noedelsoep met kip (€ 9). De waarschuwing dat het een vrij pikante soep betreft ontvangt hij met de glimlach. Stoer, al klopt het wel dat wij wat pikantigheid kunnen verdragen. Ik twijfel even en bestel dan de Vietnamese rijstnoedelsoep met ribeye (€ 12).

2015-11-14 13.30.47

2015-11-14 13.30.56

We zijn beiden erg enthousiast over onze keuze. Mijn vriend eet met smaak van de stevige soep met kokosmelk, rode curry en gedroogde chilipeper. Bij hem zijn het vrij brede eiernoedels, echte stukken kip en waterspinazie die de kom vullen. In mijn geval zijn het opvallend fijne rijstnoedels die niet zo gemakkelijk te vangen zijn met chopsticks. Verder wordt mijn Vietnamese soep vervolledigd met tevens waterspinazie, sojascheuten en een kort aangebakken ribeye in sneetjes. Ook krijgen we een beker met extra smaakmakers: koriander, Thaise basilicum, munt, chilipeper. Ik voeg nogal wat verse koriander en munt aan mijn soep toe, samen met een klein beetje sojasaus. Mijn wederhelft maakt zijn kippensoep nog pikanter met wat srirachasaus. 

We vissen en lepelen eensgezind: hier zouden we elke dag wel kunnen eten, en dat is geen overdrijving. Perfect om een korte citytrip in Rotterdam mee te kickstarten! Als het nu nog zou stoppen met regenen en waaien…

Helaas moet ik zeggen dat Rotterdam het ganse weekend lang bleef kloteweer leveren. Jammer.

1 thought on “Wah Nam Hong

Een reactie achterlaten