Villa Florazicht

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Een lekker eethuis in Flora, dat kan niet anders dan bloeien 

Villa Florazicht opende onlangs de deuren van een statig huis met moderne uitbouw in de Merelbeekse Florawijk. Ze zijn elke weekdag open en beschikbaar voor feestjes in het weekend.

Het zit er goed gevuld voor een maandagmiddag. We bestuderen de kaart en het suggestiebord: daarop staat soep met hespenrolletjes (€12,50) als dagschotel en verder nog lasagne, gevulde aubergine en springrolls. De blik van mijn gezelschap blijft echter hangen bij de gourmet burger van het huis (€15) met 100% rundsvlees, gegrilde groenten, geitenkaas, pijnboompitten, honing en huisbereide dressing. Ik land bij de vegetarische tagine (€14). We willen meteen ook drank bestellen, maar dat kan pas nadat de gastvrouw onze bestelling met luide stem doorgeseind heeft aan de kok. Een beetje lomp! Graag witte wijn (€3,50) en spuitwater van Eaulala (€2). Mijn behoorlijke kuip huiswijn proeft lekker fris en droog.

Vrij vlot volgen onze lunchgerechten en de eerste aanblik stemt gunstig. Ik krijg een decoratief Marokkaans bord (eerder serveerschaal wel dan tagine) met daarin ratatouille, couscous en vegetarische koekjes. Tagine en couscous zijn in Marokko natuurlijk twee verschillende gerechten, maar soit. Als groenten proef ik onder andere oesterzwemmen, witte asperges en peultjes. Dikke duim ook voor de huisgemaakte koekjes! Aan de overkant merk ik tevens enthousiasme voor de erg royale burger. Ik offer mij op en proef een paar frietjes!

We ronden af met verwenkoffie (€6,50) – omdat het gebak van de dag nog gebakken moet worden – en thee (€2,50). Er verschijnt een keuzerijke theekoffer en een bord met crème brûlée, panna cotta en moelleux au chocolat. Deze chocoladebom is iets te lopend en toch raak. Voldaan besluiten we dat het goed komt met dit eethuis als de dames in de zaal nog iets rustiger worden.

Een reactie achterlaten