Woestyne

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Chef Tim maakt meteen een statement met een parade van amuses

In januari openden de jonge chef Tim Vervynckt en zijn vrouw Angelique Maenhout Woestyne op de historische hoeve van de Aalterse heren van de Woestijne.

We starten onze lunch met een glaasje champagne (€13) en een quasi eindeloze parade amuses: gerookte sprot, ceviche van paprika, Petits-Gris de Namur en veel meer. De chef maakt meteen een statement. Hierna komen twee soorten brood met veel eigenheid op tafel: speltbrood en Indisch kruidenbrood, naast algenbouter en smout.

Intussen selecteren we het viergangenmenu ‘Grafelijke heerlijkheid’ (€51). Dat ze bij elk gerecht passende bieren schenken, vind ik het proeven waard. We gaan van start met Goudenband van Liefmans. Daarbij serveren ze haring – gepekeld, zilte aardappel, confituur van kappers, radijs. Mijn vriend omschrijft het perfect: dat je spijt hebt om dat kunstwerkje kapot te maken met je bestek.

Dan volgt voor mij nu al de pointe: coquille – geschroeid, aardpeer, pis en lit, tamarinde. Niet alleen ziet dit gerecht er prachtig uit, de coquilles zijn perfect gebakken en de smaken zitten helemaal juist. Ook de combinatie met het blonde Gentse Strop bier klopt.

We gaan verder met het duifje uit Anjou – gebakken, kikkererwt, bataat, zwarte look, zoete ui. Wederom een pareltje met de rosé borstjes, uitgebalanceerde garnituur en diepsmakende jus. Het Paljas bier ondersteunt dit alles.

Als dessert komt chocolade & peer ‘Passe Crassane’. Zeker niets mis mee, maar voor ons blijft het minder hangen. Wanneer we passen voor de koffie verschijnen ineens nog drie extra’s: compote van rabarber, flan van karnemelk en canelés de Bordeaux. Dan toch maar koffie…

Woestyne overtreft mijn verwachtingen. Ik vind het historische kader wel passen bij dit koppel. Ze zijn duidelijk klassiek geschoold en ambiëren een klassevolle zaak met goede punten in de gekende gidsen. Het is ze gegund! Alleen links en rechts nog wat puntjes op de ‘i’ van interieur zetten.

Een reactie achterlaten