Notarishuys

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Compromisloos tafelen in een gloednieuw interieur

Na 10 jaar Notarishuys krijgt het klassieke pand een volledig vernieuwd interieur: een goede reden om langs te gaan bij chef Bert Boussemaere en zijn vrouw Jessica Seys in Diksmuide.

Als aperitief vallen we meteen voor de biologische Crème d’Alsace van Léon Boesch (€8). Daarbij komt mousse van bosduif met rode quinoa, een stevig hapje dat ons alvast prikkelt.

Ondertussen stelt de gastvrouw hopscheuten voor als suggestie, maar ons oog valt op het menu ‘De compromis’ (€37 voor drie gangen). Ik kies de gebraiseerde kalfslende met makreel, kappers, roquette – kortom, een variant op vitello tonnato. Mijn vriend wil graag de sint-jakobsschelpen BBQ met aardpeer, bloedworst ‘homemade’, platte peterselie. Daarbij drinken we een karaf van mijn favoriete witte wijn: Pouilly Fumé ‘Les Loges’ uit de Loire (€24 voor 45cl). Top! De verzorgde voorgerechten verschijnen op mooi servies. Mijn wederhelft knikt, bij mij zit er ergens een kwalijk smaakje in mijn verder nochtans frisse starter.

Bij de volgende gang switchen we: hij kiest nu vlees, ik vis. Griet met wulken, spitskool, prei en ‘boeuf bourguignon’ op onze manier met rundwangetjes, zilverui, champignons. Weerom vallen de royale porties op. De griet krijgt het gezelschap van wulken, prei en mousseline in een apart kommetje. Lekker, maar zwaar voor een visgerecht! Aan de overkant zie ik verwondering wegens geen saus bij deze versie van een stoofpotje. Het smaakt niettemin prima en de aardappelkroketten zijn super. Hij drinkt hier een uitstekende Main Divide (€8) bij, een combinatie van Merlot en Cabernet druif uit de Nieuw-Zeelandse Marlborough regio.

Afronden doen we met exotisch fruit, karamel, witte chocolade en yoghurt: een eigentijds dessert met aangename toetsen. We drinken nog een cappuccino (€3,60) en rijden voldaan de stad van de IJzertoren uit.

Een reactie achterlaten