Uncle Babe’s Burger Bar

Tijdens een dwaaltocht op zoek naar frisse lucht besluit ik door het drukke verkeer niet verder dan ’t Sluizeken te rijden, behalve dan om te parkeren op de Tichelrei. Ik heb er inmiddels één van die nieuwe burgerbars gespot: Uncle Babe’s Burger Bar op de hoek, vlakbij Simon Says en Villa Bardon.

Ik wandel er in mijn eentje binnen, zie meteen een bekende Gentse ziel – die druk zit te vergaderen – en installeer mij vervolgens aan de toog. Halfweg de toog is er een opstapje richting keuken en sanitair. Daar zitten nog een paar mensen en gezien de barstoelen overal even hoog zijn, besef ik ineens dat dat wel wat vreemd eten zal worden. Nu ja, ik heb geen zin meer om mij te verplaatsen… De kruk blijkt wel een draaikruk te zijn, ik ontzie mij echter de moeite om de afstand tussen het zit- en het eetoppervlak te verkleinen.

2014-02-21 12.33.32

Het eetmenu op het krijtbord wordt onderverdeeld in (vrij vanzelfsprekend) BURGERS / SALADES / EXTRA SIDES. Aha! Laat ons misschien eens atypisch doen: een slaatje bestellen in een burgerbar. Nochtans lonkt de ‘horse eye burger’, want ik heb nogal een vrij uitgesproken zwak voor spiegeleieren. Uiteindelijk bestel ik na de vraag om een woordje uitleg de Burger Salad (€ 14) met ‘mixed greens, roasted tomatoes, chickpeas, avocado, gorgonzola, red onion, extra virgin olive oil, balsamic’. Door middel van extra sides zou ik het nog ietwat ongezonder kunnen maken met ‘onion rings’ of ‘potato wedges’. Daar bedank ik toch voor. Ik hou het sober, desalniettemin met Geuze Boon.

2014-02-21 12.24.57Aaaaaah! Dat doet deugd. En dat terwijl de achterwand van de bar vol flessen staat om wellicht de heerlijkste cocktails mee te maken. Ik ben echter niet zo’n cocktailtrien, en al zeker op de middag niet. Niet veel later verschijnt ook mijn schaaltje. Deze zomer zijn mijn vriend en ik voor het eerst écht gaan kamperen. En met écht bedoel ik niet met een camper, maar met een tent en een luchtmatras. We hadden geen vuurtje bij, daarentegen wel een klein servies. Identiek zelfs aan dat emailservies van bij Uncle Babe’s Burger Bar: wit met een blauw randje en van metaal gemaakt. Very trendy!

2014-02-21 12.35.56

Voor mij staat dus zo’n schaaltje waarin ook de burgers (met broodjes en extra sides) geserveerd worden. Ja, deze burger salad ziet er helemaal mijn ding uit! Een goed gehusselde salade met olie, balsamico, peper en zout krijgt qua groenten het gezelschap met zongedroogde tomaat, kikkererwten en avocado. Deze laatste twee staan sowieso op mijn lijstje van love ingredients – hoewel ik nu merk dat er in mijn ingrediënten ABC bij de K kappertjes staat. De rode ui blijkt zoek, daar maal ik niet om. Dan wordt deze salade nog afgewerkt met gorgonzola en een in stukken gesneden rundsburger. Perfect gebakken vlees ook. Wat mij betreft een erg originele, gesmaakte en dus geslaagde salade!

En de volgende keer ga ik gewoon voor dat paardenoog…

••• UPDATE •••

Bij een volgend bezoek wordt het uiteindelijk toch geen ‘horse eye burger’, maar de ‘Uncle Babe’s’ burger met gebakken champignons en zo’n grote uiring. Als begeleiding ga ik voor de ‘potato wedges’. Mijn wederhelft kiest de cheese burger met ‘onion rings’.

photo

De ‘potato wedges’ zijn niet gefrituurd, maar gebakken krieltjes. We testen de ketchup en de mayonaise die op tafel staan en vallen aan! Voortreffelijke stuk vlees, leuke uiring. Alleen op het broodje hebben wij een beetje commentaar. Het is niet gegrild en zo wordt het op het einde toch een zompige boel…

2 thoughts on “Uncle Babe’s Burger Bar

  1. Dag! Ik zou die emaille schaaltjes graag aanschaffen voir persoonlijk gebruik. U zegt dat u ze ook in bezit heeft. Enig idee waar ik deze zou kunnen kopen (ik woon in Nederland).

    Dank voor de moeite alvast!

    Vriendelijke groet

Een reactie achterlaten