Traiteur Toulouse

Ik deed al meermaals bij Traiteur Toulouse wat je bij een traiteur hoort te doen: eten afhalen. Soms wat slaatjes als lunch, of onlangs vitello tonnato en Luikse balletjes met spruitjes en knolselderremoulade als diner.

vitello toulouse

spruitjes toulouse

Al vanaf het eerste bezoek bekoren de mannen die hun schaaplogo met een stempel op papieren zakken stempelen.

Screen Shot 2016-01-30 at 18.17.28

Maar het is pas vorige week dat ik voor het eerst ter plekke eet aan één van de tafeltjes of de eettoog. Jammer genoeg kun je ter plekke niet eender wat uit het aanbod kiezen en laten opwarmen. Ze beperken zich tot een lunch, soep met brood en een aantal boterhammen. Ik zie die tartaar van rode bieten met koolrabisalade (€ 10) wel zitten. Wat de lunch van de week is, kun je trouwens checken op hun Facebookpagina.

2016-01-22 12.48.28-1

Ik drink er een sapje bij op basis van appel en – als ik het mij goed herinner – vlierbloesem, maar het is de esthetiek van het bord die mij voornamelijk met verstomming slaat. Wat een plaatje! Voor mij staat een bord met de tartaar van rode biet, een rauw kwarteleitje en wat dressing. Errond ligt onder meer zuring met een frisse kaas. In een apart kommetje krijg ik een salade van koolrabi met verse kruiden en granaatappel. Tot slot hoort daar nog een houten plank met twee sneden brood en prima boter bij.

Dit gerecht bestempel ik als eigenzinnig, oogstrelend en bovenal lekker. Ik onthou Traiteur Toulouse nu dus ook als lunchplek when in the neighbourhood

Een reactie achterlaten