HULA

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

HULA is de Latijnse naam voor Heule én de nieuwe zaak van Thijs Clinckemaillie en zijn vriendin Aurélie Reynaert.

Het koppel runde enkele zomerseizoenen Le Lutin Gourmand van Piet Huysentruyt. Na een stop in Washington openen ze nu een restaurant annex feestzaal in hun favoriete parochie.

We arriveren bij het voormalige Rattenkasteel en installeren ons in het nagelnieuwe interieur met veel natuursteen en hout. Meteen verschijnt er panna cotta van geitenkaas als hapje, de vraag naar het bijhorende drankje blijft even uit. Uiteindelijk bestellen we sherry (€ 4,50) en cava (€ 5).

Ondertussen besluiten we om à la carte te eten: veel prikkelende gerechten, dus een lastige keuze! Als voorgerecht ga ik voor carpaccio van rundsfilet d’Anvers (€ 17,50 – met parmezaan, pesto, pijnboompitten), mijn lief voor de tartaar van Schotse zalm (€ 17 – hijiki, curry, groene selder, avocado). Omdat de gerechten vrij snel geserveerd worden, beslissen we om verder van onze aperitieven te drinken. Voor mij ligt een houten plank met eigentijdse carpaccio, bestaand uit véél kwaliteitsvol vlees en gepekelde radijs als HULA toets. Zeker geen klachten, al lonk ik toch naar de overkant. De zalmtartaar blijkt top en op mijn smaakpapillen geschreven.

De jongedames met postcode 8501 op hun T-shirt doen zeker hun best, toch is er wat chaos rond onze wijn: Ostatu Blanco (€ 4,50 – wit, Rioja) voor haar, Ostal Cazes (€ 5,50 – rood, Languedoc) voor hem. We nippen en knikken goedkeurend. Opnieuw volgen de gerechten erg vlot. Voor mij gepocheerde grietbot met mosseltjes, geplette aardappel en artisjok (€ 26), Ik ben instant fan: de stevige griet combineert hemels met de typerende artisjoksmaak en de zachte mosselen, het geheel wordt mooi bijeengehouden door een schuimige saus. Ook de gebakken kraaibiefstuk met sjalotsaus (€ 24,50) krijgt een goed rapport.

Dessert kan er écht niet meer bij; cappuccino en een prima praline met HULA logo net wel. Thijs en Aurélie weten duidelijk waar ze mee bezig zijn en dat kan Heule en contreien alleen maar toejuichen.

Een reactie achterlaten