Kaaiman (gesloten)

Opnieuw dezelfde collega met lately de goede foodneus wijst mij op het feit dat je tegenwoordig lekker en uiterst schappelijk kan lunchen bij Kaaiman aan de Reep. Schappelijk, wat een mooi woord toch! En ik citeer hier letterlijk hun website.

Ik had al iets horen waaien over (sous-)chef X van restaurant Y die daar in de potten roert. Was het nu Tomek van J.E.F. of Angelo van Vintage? Het blijkt de laatste te zijn.

Kaaiman geel

Illustratie van Kaaiman website – Copyright onbekend

Graag link ik ook even naar hun Facebookpagina: met wekelijkse updates over het lunchmenu en een boel leuke illustraties van de Kaaiman-huistekenaar.

Kaaiman mannetje

Illustratie van Kaaiman website – Copyright onbekend

Kaaiman bord

Illustratie van Kaaiman website – Copyright onbekend

Kaaiman borden

Illustratie van Kaaiman website – Copyright onbekend

Daar staat voor deze week het volgende te lezen…

Screen Shot 2016-02-02 at 22.01.34

Laat maar komen, Kaaiman!

Mijn gezelschap zit er al met een rood wijntje. Ik besluit om mee te doen met een wit exemplaar: op de kaart staan vier witte wijnen per glas, bij mij wordt de Domaine Ventenac (Chardonnay – € 4) uit de Pays d’Oc geschonken. Het goedkoopste glas uit het aanbod, maar zonder twijfel eentje naar mijn meug.

Vrij vlot volgt het voorgerecht: boudin noir van Noyen, knolselder, groene appel, rozijnentoast, opgelegde rode kool. Op het bord ligt een eigentijdse compositie van ingrediënten die als combinaties uit onze ‘erfgoedkeuken’ kennen: denk aan rode kool – dit keer in een originele opgelegde versie – met appel, en diezelfde appel doet het als Vlaamse kost ook goed met bloedworst. Verder komt er knolselder terug in de puree en het ijs. Daar mocht de chef wat mij betreft stoppen, het rozijnenbrood en de waterkers voegen voor mij weinig toe aan het gerecht. Ook al begrijp ik dat het visueel wel helpt. Samengevat een geslaagde winterse start!

2016-02-01 13.22.33

Als hoofdschotel krijgen we kabeljauw, roze pepersaus, crème van rode ui, spinazie, gele wortel voorgeschoteld. Je merkt meteen dat de vis perfect gegaard is én dat het om een vrij stevige gang gaat – zeker als je prijs/kwantiteit in overweging neemt. Dan alleen de kwaliteit nog checken… De gele wortel proeft zoet, de volledige champignons en de verse spinazie maak ik zelf ook graag op die manier klaar. Dat visje en de groenten accorderen prima met de opnieuw aparte crème van rode ui. Aan de roze pepersaus – die overigens vrij fel doorsmaakt – in combinatie met kabeljauw moet ik in eerste instantie even wennen, maar ik hou er wel van om uit mijn comfort zone getrokken te worden als het op eten aankomt. Toch vind ik het ook hier net iets te veel smaken samen.

2016-02-01 13.45.22

We arriveerden vrij laat (tegen 13u00), dus moeten we dringend en dus zonder koffie of dessert terug aan het werk. De rekening graag.

Kaaiman serveert lunch van maandag tot vrijdag, ’s avonds sluiten ze enkel op zondag. Het is nooit makkelijk om op maandag open horeca te vinden, dus we koesteren dit maandagadresje met z’n toegankelijke lunch. € 17 voor twee gangen, gek zelfs dat ze daar aan uit geraken…

Tot binnenkort, team Kaaiman!

Een reactie achterlaten