Gastrobar Gust (gesloten)

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Een tweede zaak openen boven een sterrenrestaurant, dat is wat Matthieu Beudaert van Table d’Amis doet in Kortrijk met Gastrobar Gust.

We volgen op een zaterdagavond krijtbord en pijlen naar de eerste etage. De resterende tafel voor twee staat helaas tegenover de bezige ingang naar de open keuken, al gluur ik daar wel eens graag naar binnen. In deze draait alles om de Mibrasa grill en zwaait chef Sebastien Ghyselen ontspannen de plak.

Als aperitief bestellen we huischampagne (€ 10) en picon (€ 8). Mijn drankje blijkt bijzonder royaal, zijn bubbels iets te warm.

Van de ‘kleine Gust’ starten we met voor elk een oester uit Saint-Vaast (€ 2,50 per stuk). Verder ook de bouchotmosseltjes met Vedett Extra White en koriander (€ 14): steevast top om te combineren met witbier en een Aziatische toets. Tenslotte kan ik niet weerstaan aan de boudin blanc uit de Mibrasa (€ 6). Gewoon gegrild, gewoon perfect.

Bij de ‘grote Gust’ komt alles uit diezelfde grill. Mijn vriend prikt instant de entrecôte Galician Txogitxu natuur (€ 29). Omdat de catch of the day uit de Noordzee uitverkocht blijkt, schakel ik over op de stoof van varkenswang (€ 20). Dan duikt er plots toch één griet (€ 22) op en switch ik enthousiast terug naar dat visje. Voor erbij lusten we fijne frietjes (€ 3), pomme anna (€ 4) en salade mille couleurs (€ 4). De voorgerechten bekoorden al, de hoofdgerechten overtreffen nog. De griet is fantastisch gebakken en leuk geserveerd met noten en zaden. De tomatensalsa als begeleiding werkt, maar ik kan niet zwijgen over die in hoeveboter gebakken aardappeltjes. Wat een geluk dat ik mijn frietjes last-minute omgeruild heb! Ook aan de overkant enkel lof…

Wijngewijs houden we het bij een glas witte en rode huiswijn (€ 6), beiden gesmaakt en aangeraden door het erg professionele team – iets wat je boven een sterrenzaak wel vanzelfsprekend vindt. Verder tevens warme woorden voor het interieur met z’n smaakvolle decoratie.

Als afsluiter kan er enkel nog koffie (€ 5) bij. Volmaakt voldaan dalen we de trap terug af, vol goede voornemens om terug aan tafel of bar te schuiven bij Gust.

 

Een reactie achterlaten