VOS (gesloten)

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Naast Boekhandel Walry kun je tegenwoordig koffie of thee drinken bij VOS Coffee & Tea, lunchen of eten delen (het populaire ‘foodsharing’ concept) doe je in de achtertuin bij VOS Lunch & Foodsharing.

We wandelen op een winterse middag tot achteraan: het zomerse potentieel van zo’n fijne tuin vallen meteen op. Onze keuze bestaat uit de lunch (€ 18 voor soep en hoofdgerecht) of à la carte van foodsharing doen. Ik ben te benieuwd om niet voor de laatste optie te gaan.

Starten doen we met een glas cava Avinyo (€ 7) en drie bordjes. Niet al te veel babbelen later volgt de burrata – broccolini – bagna cauda – pijnboompitten – pesto (€ 16) van de vegetarische sectie. Zeker niet mis, maar ik voel figuurlijke honger naar meer!

Tijd om over te schakelen op witte wijn: uit de drie opties per glas wil ik de Argentijnse chardonnay (€ 6). Daarbij verschijnt de softshell crab – zwarte pepersaus – komkommer – venkel (€ 18), één van mijn favorieten die gelukkig bevestigt. Waarom hou ik toch zo van deze krabjes die je met schaal en al verorbert? Wellicht omdat ze keer op keer verrukkelijk smaken, ook bij VOS.

Bij de vleesgerechten val ik instant voor de thai beef salad (€ 14) en terecht: perfecte uitvoering, Aziatisch fris, helemaal mijn ding. Daarbij drinken we een niet al te zware rode: Rioja Dios Ares (€ 7) van 100% tempranillo.

De porties liggen ergens tussen voor- en hoofgerecht, dus we lusten nog wel iets extra. Graag de bavette – ketchup van champignons – puntpaprika met rode ui (€ 14), én dan zou ik nog de twee dikke frieten vergeten die daarbij geserveerd worden. Ik zie er de humor wel van in, al voegt het voor mij niet veel toe aan het geheel.

Om af te ronden nemen we nog de churros – chocolade – mandarijn (€ 8) en daarbij cappuccino (€ 3). De gefrituurde deegvingers passen prima bij zowel de chocolade als de mandarijngelei.

Het zit goed bij VOS. Hun gerechten en wijnen zijn op niveau, voor dat terras kom ik met plezier bij warmer weer terug. En o ja, wat is het super om bij foodsharing carte blanche te krijgen van het tafelgezelschap!

 

Een reactie achterlaten