Ganzerik

Wij wonen in Mariakerke, in de wijk Kolegem. Er leven niet zo gek veel jonge koppels en/of gezinnen en ik loop dan ook wel eens met het gevoel rond dat alle nieuwe horeca opent langs de kanten van Gentbrugge en Sint-Amandsberg. En toen kwam Ganzerik

Slechts 2,5 km van onze voordeur blazen de mannen van Jigger’s het vroegere café De Druiftak nieuw leven en dus een tweede adem in. Op de hoek van de Druif- en de Peerstraat, op een paar honderd meter van mijn geliefde bloemenwinkel Marleentje draait Ganzerik blijkbaar al sinds dag één op volle toeren.

Wij wandelen er binnen op een donderdagavond in hun tweede week. Reserveren kan er niet, gelukkig rest er nog één tafeltje voor twee personen in de hoek. Een collega die op De Muide woont zit er ook, dus ik concludeer dat de tamtam die Facebook heet goed z’n werk doet voor nieuwe horecazaken. Het interieur stelt meteen op je gemak: hier gaat het om gezelligheid, dat het er al tsjokvol zit helpt natuurlijk.

ganzerik

Foto: Ganzerik – Copyright: Zaza Bertrand

De collega raadt ons trouwens bij de ‘kleinigheden’ alvast de artisjok met tartaarsaus (€ 6) aan en over zo’n jeugdsentimenteel hapje hoef ik niet lang na te denken. Andere opties zijn beuling, gerookte ganzenborst of chickendips met bbq-saus. Bij al het eetbare staat trouwens een biersuggestie: wij volgen deze van de artisjok niet en kiezen voor de Golden Tricky (20 cl – € 3), een vrij bitter amberkleurig bier van Brouwers Verzet. Lekker!

2016-01-21 20.05.11 2016-01-21 20.18.59

De artisjok slaat aan! Het gaat om een volledig eetklaar gemaakt exemplaar met een portie huisgemaakte tartaar. Ik ben eerder gewoon om artisjok met vinaigrette te eten, maar deze dipsaus verrast echt aangenaam. En dan die bodem… Het allerbeste stuk van deze topgroente! Dus ik snijd het onderste gedeelte zorgvuldig in driehoekjes om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Dat blijkt net iets te lang, want daar volgen de hoofdschotels uit de ‘grote honger’ sectie al.

Mijn meneer koos voor de linguine van pulled pork gedrenkt in Golden Tricky (€ 13), ik twijfel om hem te volgen maar prefereer uiteindelijk toch de waterzooi, kip gemarineerd in Pils 13 met seizoensgroenten (€ 11). De biersuggesties blijken hier de soorten die in de gerechten verwerkt zijn. We besluiten zeker niet te mengen en bestellen elk nog een tweede van dezelfde Golden Tricky – die voor Fré dus perfect bij zijn bord past.

2016-01-21 20.26.26-1

De prijzen blijken klein, de glazen borden ook. En toch hoeft er voor mij op het eind geen dessert (taart, rijstpap of sabayon) meer bij… Maar nog even over het eten zelf. De overkant eet met smaak van zijn linguine, al lust hij wel iets meer pit. Dit wordt opgelost met de peper- en zoutmolen die op tafel staan. Ik lepel met smaak mijn waterzooi op en gebruik het donkere brood (zonder de smout) om het soepje op te deppen.

2016-01-21 20.28.30

Ze zien ons zeker terug! En hopelijk draaien ze dan opnieuw die vrij stevige hiphop…

Een reactie achterlaten