TOAST (gesloten)

Op een donderdagmiddag spreek ik met een collega af bij TOAST in de Kortrijksesteenweg. Daar zijn recent drie nieuwe zaken naast elkaar open gegaan: TOAST dus, Mondvol met broodjes en Barbier Tom met vooral knip- en scheerkwaliteiten.

Wij gaan dus voor TOAST en keuren alvast het eigentijdse interieur van deze lunchplek goed: veel zwart en tegelijk veel licht. De jonge uitbater Michiel komt ons de drank- en eetkaart brengen. Op die laatste staan drie soorten toast, een soep en een dessert.

2016-01-21 12.26.03

Ik laat mij meteen verleiden door de avocado en zwicht dus voor de toast shirley crabby (verse toast, homemade krabsalade, avocado, kerstomaat, lente-ui – € 13). Mijn collega kiest voor de toast chicken galore (verse toast, homemade salade van hoevekip, zoete venkel, radijs, spek – € 12).

Qua drankje beslis ik om de ginger ale (€ 2,50) te bestellen. Michiel prijst nog twee Fritz-drankjes aan die op de toog staan. De overkant ziet de Fritz-Spritz – een biologische appelsap met bubbels – wel zitten, ik blijf bij mijn keuze. Leuk etiket van the boys uit Hamburg en blijkbaar zit het smaakje ook helemaal goed!

2016-01-21 12.29.07

We hoeven niet lang te wachten op onze bestellingen. De basis blijkt een snee uit een groot brood die tussen grillplaten getoast wordt. Het verrast mij een beetje dat deze toast meer richting de krokante toastjes die we (vroeger vaker dan nu) beleggen voor het aperitief gaat dan richting de geroosterde boterham (die nog wat zacht is vanbinnen) van bij pakweg toast champignon. Niet dat ik deze knapperige toast een minpunt bij TOAST vind, ik stel het gewoon vast.

In mijn geval zijn de hoofdingrediënten avocado en homemade krabsalade: deze combinatie werkt zeker, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het bij blind proeven eerder als eiersalade had omschreven. Op zich gaan avocado en ei perfect samen, dus dat is alvast geen probleem. Als er op de kaart echter krabsalade staat, dan wil ik die krab liefst prominent proeven. Desalniettemin very yummie! En zien jullie op de foto hieronder de peper en het grove zout duidelijk op de avocado liggen? Daar zou ik nu een figuurlijke moord voor begaan… Zot lekker.

2016-01-21 12.38.16-1

Mijn collega eet met evenveel smaak van haar toast met huisgemaakte kipsalade.

2016-01-21 12.38.29

We concluderen samen dat de basis helemaal goed zit: wat potgrond voor een bloemenwinkel is, zijn deze toasts voor TOAST. Alleen mag Michiel van mij nog iets bolder – iets meer uitgesproken dus – zijn in de smaken en zou ik er voor de € 12 / 13 ook wel een rauwkostslaatje on the side bij lusten.

Leuk om weten dat er weer een nieuw lunchadresje op mijn radar staat langs de juiste kant van Gent – wetende dat ik in Zwijnaarde werk… Succes, @michiellovesfood!

O ja, nog even melden dat er op vrijdagavond ook van apero gedaan kan worden met drinks, dips en uiteraard mini-toasts.

Een reactie achterlaten