Rob’s Gourmet Market

Dondermiddag verkenden we met de zesta.be madammen Rob’s Gourmet Market op de Woluwelaan in Sint-Pieters-Woluwe. Een supermarkt zoals Colruyt of Delhaize, maar dan met ontieglijk veel oog voor foodies en al wie van het lekkerste van het lekkerste houdt. Trompettes de la mort, Mangalica ham, poulet de Bresse, enzovoort, enzoverder. Uiteraard met het bijhorende prijskaartje.

Maar vooraleer we met – of zonder voor de prijsbewusteren onder ons – winkelmandje door de gangen struinden, de lunch! Ik reserveerde op de valreep en dat leek ook noodzakelijk, want het restaurant met zicht (van ver) op de winkelende fijnproevers liep aardig vol. En neen, meneer die telefonisch de reservatie noteerde, wij zijn niet van middelbare leeftijd en hebben bijgevolg geen enkel probleem met een hoge tafel.

Mijn collega’s kozen voor het gekonfijt borstspek Duke of Berkshire gekaramelliseerd met soja en de caesarsalade. Ikzelf opteerde voor de gekonfijte Lozère-lamsschouder met geitenkaas en bonenkruid, sorbet piquillos – hieronder op foto. We proefden, klonken met huisbubbels op onze meer dan welkome unieke bezoekers en betaalden met plezier de gematigde rekening.

En na het lunchen kwam het shoppen…

Mijn buit?

  • Truffelpasta >> Salsa Tartufata – Black Truffle Sauce – La Maidia
  • Tapenade >> Tapenade aux Olives Lucques Vertes – L’oulibo
  • Passata >> Pomodori Passati Piccanti – Paolo Petrilli Lucera
  • Risottorijst >> Riso Semifrio – Vialone Nano
  • Amandelbrood >> Jules Destrooper

De andere zesta.be dames gingen overstag voor tarte-tatin-siroop, karamels en veel meer anders lekkers. We knikten goedkeurend en namen ons voor om in de toekomst geregeld die 16 minuten tussen de Media- en de Woluwelaan te overbruggen.

Een reactie achterlaten