Resto Karakter

Een nieuwe restaurant in Vilvoorde waar ik uitsluitend positieve dingen over hoor waaien? Daar hoef ik niet lang over te twijfelen. Voor een volgende gelegenheid reserveer ik – telefonisch, the only way – bij Resto Karakter in de Rooseveltlaan. Eigenlijk slechts op een paar honderd meter van Testa Rossi. Het pand en het interieur doen wat de website al doet vermoeden: in de smaak vallen. Een stijlvol pand, met vooral zwart als hoofdtoon.

We krijgen een tafeltje voor twee, de drankkaart en de verwijzing naar de menukaart op een langwerpig krijtbord tegen de muur. Er worden door de uitbater – Pieter, volgens de website – mondeling nog een paar gerechten aan toegevoegd. Lang twijfelen we eigenlijk niet: voor elk een glas witte huiswijn en een fles spuitwater (voor samen uiteraard) om de dorst te laven. Omdat ik de lunch geskipt heb, wil ik wel een paar hapjes. Graag de crispy nobashigarnalen (€ 7) en de mondeling vermelde kabeljauwkroketjes met tartaar. We geven meteen ook al onze keuze voor het hoofdgerecht mee: beiden zien we de ‘dorade royal, butternut/gembervelouté, gewokte groentjes, kleefrijst (€ 21)’ wel zitten.

Een lekker fris wijntje en heel wat bij de praten, de avond kan eigenlijk al niet meer stuk. Dan komen onze hapjes. Ik heb geen postwaardige foto van die krokante garnalen, gelukkig biedt de website wederom soelaas. We krijgen twee potjes met twee stuks en in het midden een zoetzure dressing met koriander. Perfecte opener!

a1-1024x678

De kabeljauwkroketjes en de huisgemaakte tartaar lijken in eerste instantie verrukkelijk. Tot we ineens merken dat ze vanbinnen nog koud zijn. Oeps! We melden het en krijgen meteen te horen dat het rechtgezet zal worden – al is er wel een minieme zweem van ‘verongelijkt zijn’ te merken. Pieter runt de zaal trouwens in z’n eentje. Chapeau daarvoor. Een tijdje later verschijnen de duidelijk iets bruiner gebakken kroketjes. Ze zijn lekker smeuïg, maar tegelijk best zwaar. Eigenlijk was één hapje meer dan voldoende geweest. Tja, soms ben ik zo’n gulzige trien…

2014-01-21 19.26.19

De dorade royal bevalt oprecht: een gerecht met best wat verschillende ingrediënten, die een uitgebalanceerd geheel vormen. In een fluwelen velouté van butternut en gember verrijst een cirkel kleefrijst. Daarop komt een wok van oesterzwammen, groene asperges (niet meteen het seizoen wel) en zowel groene als gele mini-courgettes. Bovenaan liggen dan twee op het vel gebakken doradefilets met staafjes Granny Smith, een paar blaadjes koriander en zwarte sesamzaadjes als afwerking.

2014-01-21 20.21.15-1

We zijn beiden bijzonder opgetogen over onze keuze. Resto Karakter serveert een keuken met een eigentijdse en vaak Aziatische insteek, en dat tegen een indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding. Volgende week ga ik er trouwens toevallig al terug heen met een grotere groep mensen. Benieuwd of hun pad thai surf & turf mij evenzeer kan bekoren en hoe ze in dit toch wel vrij intieme restaurant met een groepsgebeuren omgaan.

Meteen één van de betere adressen in Vilvoorde. En eens geen paardensteak met geuze.

Een reactie achterlaten