Potatolicious

Jacket potato. Patat met een jasje. In de UK at ik dat wel vaker als lunch, tijdens een beurs. Behoorlijk vettige bedoening wel doorgaans. Gelukkig bestaan ze tegenwoordig tevens in een meer gezonde variant. Bij Potatolicious in Gent serveren ze de gepofte aardappel als hoofdingrediënt voor ‘healthy fast food’.

logo-potatolicious

Ze zijn enkel op tijdens de week en serveren vanaf vroege lunch tot laat avondmaal (11u30 tot 21u30). Vlot en gezond eten voor weinig geld. Worth a try!

We stappen de Verloren Kost 5 binnen en verwonderen ons over het briefje met ’49 zitplaatsen’. Pas enkele ogenblikken later snappen we dat Potatolicious zich over twee panden spreidt. Achter de toog staan twee gezwinde mannen, waarvan eentje met (ik gok even) Australische tongval. Voor ons ziet een koppel hun aardappel groeien.

photo (47)

Hoe werkt het? Ofwel kies je voor ‘goodness in 4 steps’: 1) aardappel + 2) look- of kruidenboter + 3) saus + 4) groenten en toppings. Ofwel opteer je voor één van de welbenoemde suggesties. Ik twijfel lang tussen de ‘Kip-it-real’ en de ‘Spice my life’, maar ga uiteindelijk voor de laatste en vegetarische patat. Mijn vriend bestelt ‘It’s a little fishy’. Alle aardappelen kosten € 8 – behalve die met vlees € 8,50 wegens de hoge vleesprijs (opnieuw op een briefje vermeld). Ze houden trouwens ook rekening met iets minder of meer: een extra aardappel kost € 1, de suggestie ‘Platzak’ slechts € 5.

We willen beiden graag het bier Steenuilken (€ 3,50) proeven uit een brouwerij in Herzele. Met dat mooie glas in de hand gaan we zitten.

photo (48)

Voor ons staat een vierkant diep bord met daarin een dampende aardappel en een behoorlijke hoop vanalles. In mijn geval is dat Indische dahl (linzencurry), kaas, broccoli, champignons, tuinbonen, muntyoghurt, humus, rode biet en Chinese kool. En in het geval van de overkant gerookte zalm, koolsla, maïs, erwten, geplet ei, kappertjesdressing en bieslook. Eenvoudig concept, maar het werkt absoluut. De stevigheid van de aardappel zorgt voor een goedgevulde maag bij het lege bord, de groenten dan weer voor een onopgeblazen gevoel. Perfecte balans, voor zowel ’s middags als ’s avonds.

Je reviens!
O ja, en ze communiceren bovendien vlotjes via Facebook.
Altijd een plus in mijn geeky foodie ogen.

3 thoughts on “Potatolicious

Een reactie achterlaten