Petit Coeur (gesloten)

Het lief is jarig! We besluiten om thuis uitgebreid te ontbijten en later op de dag iets kleins te gaan lunchen in de stad. Klein, want ’s avonds gaan we nog vieren op restaurant. Mijn eerste voorstel is Ramen, waar we beiden meteen wildenthousiast over zijn. De edamame bonen en andere Aziatische hapjes mogen we helaas op onze buik schrijven wegens een autumn break. En ze zijn niet alleen: Boxy Fine Foods, Lepelblad en Pure Daphne nemen tevens even vakantie. Het is dus eerlijk gezegd een beetje ‘uit krotte’ (zoals wij in West-Vlaanderen plachten te zeggen) dat we bij Petit Coeur binnenwandelen.

Ik dacht dat deze zaak niet langer gelinkt was aan grote broer Coeur d’Artichaut. Een snelle check op hun website leert dat mijn veronderstelling niet klopt… Petit Coeur wil een bistro zijn die een stukje Parijs naar Gent haalt. Persoonlijk associeer ik het daar niet meteen met de Franse hoofdstad, al is de betegelde toog ontegensprekelijk leuk gedaan.

We gaan aan een rond tafeltje voor twee personen zitten en bestuderen de kaart… Een quiche, een slaatje, een boterham? Misschien eerst even beslissen wat we zullen drinken en gezien Petit Coeur Liefmans ademt, gaan we beiden voor één van hun bieren (€ 5,50): voor mij een Goudenband, voor mijn jarige meneer een Cuvée-Brut. Onze biertjes worden opgediend in zo van die vazen met Oud Bruin op. Eerlijk gezegd wou ik liever zo’n eleganter glas op een voet dat ik links en rechts op de tafels rondom mij zie staan en waarin onze bieren eigenlijk geserveerd moeten worden. Maar ik wil niet lastig doen.

2013-11-02 14.32.13

Het duurt even voor we onze eetkeuze gemaakt hebben. Uiteindelijk wordt het voor allebei een belegde boterham van zuurdesem roggebrood. Ik ga voor artisjokpasta, Gandaham en Parmezaanse kaas (€ 8,50) en mijn wederheft voor gekookte Breydelham, augurkjes en Tierenteynmosterd (€ 7,90). Wie mij kent, weet dat ik al een beetje ongemakkelijk wordt van zoveel hoofdletters – en ik heb er dan zelf nog eentje toegevoegd bij Gandaham for the sake of consistency. Prijzige boterhammen wel! Ik hoop dat ze het waard zijn.

Mijn Goudenband bevalt, zelfs in een fout glas. Over de boterhammen kan ik vrij neutraal blijven: ze zijn lekker en in het gezelschap van een vers slaatje. Helaas overstijgen ze niet iets wat ik thuis in twee minuten in elkaar kan flansen. Die artisjokpasta koop ik ook bij Delhaize en staat nu bijvoorbeeld in mijn koelkast. Voor zoiets eenvoudigs vind ik € 8,50 simpelweg te veel geld. Idem dito voor de Breydelham.

Een reactie achterlaten