Pané & Vino

Minstens honderd keer ben ik er de afgelopen jaren voorbijgewandeld en nooit een trigger, tot een paar (betrouwbare) check-ins en een Instagram van een ex-collega naar een plek op mijn restolijstje leiden.

Om een namiddag shoppen met de zus te starten, had ik een lunch bij Greenway in gedachten. Omdat het daar echter nogal druk is, verkasten we toch naar Pané & Vino – dat trouwens vlakbij onze ondergrondse parking Kouterpoort (een recente ontdekking!) ligt. Zonder reservatie binnenvallen voor de lunch blijkt geen probleem.

Op de kaart staan vooral pizza’s en pasta’s, daarnaast een aantal secondi piatti (vlees en vis dus). Een uitgebreid suggestiebord vult het vaste menu aan. We geraken er na even twijfelen uit dat we samen voor het assortimento di pasta (€ 28 voor 2 couverts) gaan. Ikzelf drink een glaasje rosé, de zwangere zus houdt het bij een ice tea. Intussen komen afgebakken broodjes met boter en een ruime portie gemalen parmezaan op tafel. Tafels die trouwens allemaal gedekt zijn met rood-wit-geruite tafelkleedjes. Ik zou bijna vergeten dat buiten de druilerige Nederkouter ligt.

photo (69)

Opvallend vlot verschijnen onze borden met een triootje pasta. Net zoals bij La Vita è Bella vorige week volgt er geen spontane uitleg met welke pasta er nu precies op ons bord ligt. Dus hierbij mijn analyse:

  • penne met pikante tomatensaus en gehakt
  • tortellini met ham en room
  • farfalle met rode pesto

Eenvoudig, eerlijk en bovenal heerlijk Italiaans! Perfect al dente gekookte pasta, diepe sauzen, grove stukken verse ham onder de tortellini. Smullen… Wanneer ik trouwens een pizza parma zie voorbijkomen, besluit ik instant dat ik mijn wederhelft hier mee naartoe moet slepen. His favourite pizza en die ziet er verdomd lekker uit.

Zus en ik wandelen meer dan voldaan richting winkelstraten. Pané & Vino is meer dan brood en wijn. Het zijn slechts de support acts voor wat Eros Ramazotti, Laura Pausini en Elio Di Rupo ongetwijfeld goedkeurend naar binnen zouden werken.

2 thoughts on “Pané & Vino

  1. De penne arrabiata is er ook lekker.

    En nadien bij de dochter aan de overkant geen ijsje gegeten?

    Gelateria Pistacchio is ook een aanrader. Maar misschien wachten op wat beter weer.

Een reactie achterlaten