No-No

Wanneer ik tegen 19u richting No-No in de Antwerpse Reynderstraat wandel, kom ik voorbij Lam & Yin – een Chinees restaurant met 1 Michelinster dat zich als bijzonder lekkere herinnering genesteld heeft. No-No staat ook voor Aziatische keuken, zij het iets meer low profile en met de focus op Thais. Het kan niet elke dag sterren regenen…

De bijzonder verwijfde ober – het woord ladyboy flitst instant door mijn hoofd – vraagt wanneer ik binnenkom meteen of ik van ‘groe-o’ ben. Wat? Aha, het wordt duidelijk als hij een afgeprinte Groupon bon omhoogsteekt. Neen, ik heb online gereserveerd. Na even observeren kom ik tot de constatering dat ik de enige Grouponloze in de zaal ben.

Ik bestel in afwachting alvast een half litertje spuitwater en check of mijn e-research overeenstemt met wat voor mij ligt. Voorgerechtjes, soepen, wok met kip / varkensvlees / rundsvlees / eend / scampi / vis en uiteraard pad thai. Mijn disgenote blijkt bij aankomst meteen gefascineerd door de zwierige garçon. En gelijk heeft ze… We kiezen voor een te delen portie loempia met groentjes als voorgerecht. Daarna prefereren we beiden een wok met huisgemaakte No-No kerrie (doorgaans schrijf ik curry, maar hier citeer ik hun menukaart); ikzelf met kip (€ 12,5), zij met scampi (€ 16). Wijngewijs kan hij ons een droge huiswijn aanbieden. Een karaf van een halve liter graag.

De loempia’s proeven fris en huisgerold. Gelukkig zijn we niet te gulzig geweest, want twee en een halve loempia per persoon vinden wij ruim voldoende als opwarmertje. Zeker als we daarna een forse kom rijst en voor elk een rijkelijke wokschotel krijgen. Ik zie kip, sperzieboontjes, courgette, bamboescheuten en koriander pootjebaden in rode curry.

Correct, lekker en in het bijzonder al te overvloedig… Letterlijk smullen tot de buikpijn je dwingt om tegen alle opvoedkundige adviezen (uit de jaren tachtig) in die schotel niet op te eten. Een geschikt adresje om zonder veel blabla en zonder ge(chili)peperde rekening (€ 51 in ons geval) Oosters te tafelen.

No-No. No nonsense.

Een reactie achterlaten