MÒRIS

Een nieuwe bar in het centrum van Gent met een online hip uitziende huisstijl die bovendien hapjes serveert geselecteerd door Benoit Dewitte, 50% van het Zingemse sterrenrestaurant Benoit & Bernard Dewitte: MÒRIS, daar moet ik heen. Ze zijn open van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, om doorheen de dag een aangename plaats te zijn om te vertoeven met het spreekwoordelijke tapje / hapje of droogje / natje.

Op het einde van een zonnige werkdag ontmoet ik een collega op het terras in Klein Turkije. Zij gaat alvast binnen twee pintjes halen. Het selecteren van een paar hapjes behoort tot mijn verantwoordelijkheden. Met alle plezier!

2015-04-16 17.33.17

Ik duik in het eetaanbod van Benoit Dewitte en zet mijn zinnen op Rilette Konijn met Rode Kool en Zuurdesem (€ 8) en Droge Worst Rozemarijn / Lavendel (€ 5). Goedgezind wandel ik binnen naar de bar en geef mijn bestelling door.

Wat dan volgt, doet een verwoede poging om die goede gezindheid van mij te verstoren. De man achter de toog zegt: “Wel, van de eetkaart hebben we eigenlijk alleen nog croque monsieurs, olijven, kaas en gehaktballen…”. Beg your pardon? Ik moet even serieus slikken. Je kunt toch niet menen dat je eind maart de deuren met een GRAND OPENING en al opent en minder dan een maand later al 75% van de foodopties geselecteerd door een sterrenchef niet meer voorradig hebt? Op een doodgewone donderdagavond…

2015-04-16 17.34.15Goed. Het worden dus de Cold Meatballs & Homemade Ketchup (€ 6) en Emmental Grand Cru met Mosterd Pommery, Boter en Zuurdesem (€ 9).

2015-04-16 17.40.24 2015-04-16 17.41.20Seriously, laat gans die opgeblazen omschrijving maar achterwege! Dit zijn doodgewone kaasblokjes met doodgewone mosterd, voor maar liefst € 9. Dit zijn doodgewone gehaktballen (die zeker niet huisgemaakt zijn) met doodgewone ketchup waarvan ik nog minder geloof dat die zoals de kaart vermeld huisgemaakt zou zijn. De sneetjes brood zijn kurker-dan-kurkdroog. Tja, ik denk niet dat ik negatiever kan zijn. Dit is een regelrechte schande. Ik doe zelfs geen poging om er doekjes om te winden.

MÒRIS is een bar met veel drank, geen eten en vooral veel hip(ster) volk. Ik wil er nog wel eens een pint, een wijntje of een cocktail drinken op het terras, maar scheur alsjeblief die pagina met ‘food’ van jullie menukaart.

Een reactie achterlaten