Meating Room

Rundsvlees van de bovenste plank moet zowat de belangrijkste USP van de Meating Room in Leuven zijn. Op de kaart Angus, Argentijns, Wit-Blauw, Hereford Gold, Donald Russel in de vorm van filet pur, lendestuk of nog een ander rundsdeel. Vegetariërs blijven beter weg. De vislustigen worden behaagd met kreeft, scampi’s en sole meunière.

Wij gaan voor de suggestie op het krijtbord: dry aged Aberdeen lendestuk (€30). Als voorafje bestellen we Italiaanse ham (grote portie à € 14). Verder houden we het sober met een grote fles spuitwater. Al sinds mijn aankomst wacht een dubbele appetizer op mij: bruschetta met tomaat en toast met rillette. Hoewel de overkant past voor de rillette, smikkel ik beide hapjes met smaak op. De ham laat echter op zich wachten. Wanneer onze hoofdgerechten verschijnen, wordt duidelijk dat die niet meer komt. De nogal directe uitbaatster excuseert zich; met zo’n lap vlees voor onze neus klagen wij evenwel niet.

Een perfect gequadrilleerd stuk gerijpt rundsvlees lacht mij in het gezicht; mijn campagnon moet het vreemd genoeg zonder rasterpatroon doen. Wellicht omdat hij vleesjus vroeg in plaats van saus… Op mijn bord tevens een royale portie béarnaise. Knapperverse sla, goudgeel gebakken frietjes en homemade mayonaise maken het steak frites gebeuren af.

Sowieso behoor ik niet tot de categorie van snelle eters, maar hier nam ik echt wel royaal de tijd om dat supersmakelijke stukje dry aged Aberdeen te nuttigen. Af en toe koop ik gerijpt vlees bij Delhaize, maar dat komt niet eens in de buurt van deze quasi volmaakte – doch voor een ex-vegetariër als ik kollosale – Aberdeen lende uit de Meating Room.

Vleesfeest dus, tussen al die terrasjes op de Leuvense Oude Markt.

2 thoughts on “Meating Room

Een reactie achterlaten