Lunapark

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Op een zaterdagavond zetten we koers richting Veurne. Niet voor een kermisattractie, maar voor het nieuwe restaurant van chef Pieter Clement: LUNAPARK.  

Bij aankomst valt meteen het mooie minimalistische interieur met speelse details op, alsook het feit dat ik maar een veertiental couverts tel. Het wordt dus een culinaire beleving in een intieme setting. Kiezen hoeven we niet te doen, want iedereen krijgt het marktmenu (€ 59). Wel selecteren we picon vin blanc (€ 10) en vers fruitsap (€ 8) als aperitief. Daarbij horen twee hapjes die de verwachtingen alvast erg hoog spannen: gepekeld spek en een shotje met bleekselderij en witte asperges. Wat een binnenkomers!

Mijn vriend proeft graag enkele van hun natuurlijke wijnen. De gastvrouw legt uit dat het een bewuste keuze is om voor natuurlijk te gaan, wel niet altijd even evident gezien sommige mensen klassiekere wijnen verkiezen. Later op de avond zijn we hier nog getuige van aan een naburige tafel. Hij start met een erg minerale La Bienvenue van Vincent Balansa (€ 7 – Macabeu / Vermentino).

De eerste gang is er boenk op: een fotogeniek bord met in staafjes gesneden groene asperges, inktvis, komkommer en granny smith op een crème van kaas. De vijf sterren komen al in zicht. We gaan verder met kabeljauw, witte asperges, crème van raapstelen, meiraap en garnalen en eten bewust traag dit bijzonder geslaagde gerecht op. Hierbij hoort een Côté du Jura Cuvée Beaudelaire (€ 8), een chardonnay die naar sherry neigt.

Als hoofdgerecht volgt kalf met rood witloof, boterbonen, gebrande zoete en béarnaise. Niet veel later komen daar nog gebroken tarwe à la risotto en een kroketje van kalf bij. Opnieuw worden we er stil van. Volgens mijn disgenoot doet de natuurlijke Cave des Vignerons d’Estezargues van Domaine La Montagnette (€ 7) het hier prima bij.

We ronden af met een bommetje van vanille-ijs, chocolade, hazelnoot en karamel. Ik lust nog een thee om na te genieten van deze eigenzinnige topavond.

Een reactie achterlaten