Lemon & Garlic (gesloten)

Eergisteren stond een avondje Zomer van Antwerpen op het programma. Gezien tussen werk en plezier op een doordeweekse dag onvermijdelijk het avondmaal thuishoort, zochten we met de collega’s een eetadresje op het Zuid uit. Eten in de Zomerbar zelf was door de herfstgijzeling geen optie. Na een virtuele verkenning en bakken tips van mijn 100% Antwerps gezelschap, prikten we Lemon & Garlic.

Deze middle’terranean shop verrast mij in de eerste plaats door het frisse interieur. We bestellen cava en Vedett als apero en opteren om gezamenlijk voor de mezze te gaan. Wij denken aan de grote versie (voor € 20) met 3 koude en 3 warme hapjes. De ober knikt instemmend, maar raadt ons toch aan om onze bestelling tot 3 personen te beperken. Wij volgen gedwee en laten bovendien de keuze van de gerechtjes aan de limoen- en lookfanaten zelf over. Even later komen de dips, slata’s, pastilla’s en hot lovers op tafel. Wij alle vier instant verkocht! Intense smaken, “levende vers” (zoals we in West-Vlaanderen zeggen) en licht verteerbaar. Alleen kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat we wat minderbedeeld zijn in de warme sectie. Geen borek, falafel of kafta voor ons. Bij een volgend bezoek dus toch maar beter zelf selecteren wat we willen. Maar dat we terugkomen, is een vaststaand feit.

Foto: Greetje Van Buggenhout – Zone 03

De innemende uitbater vertelt ons dat hij zelf van Libanese orgine is en in de keuken samenwerkt met een Marokkaanse en een Turkse kok. Lemon & Garlic richt zich niet alleen op ter plaatse opeten, maar ook op “uithalen” – zoals mijn Antwerpse collega meeneemmaaltijden benoemt. Dat meenemen manifesteert zich na sluitingstijd in een heuse vending machine. Daarnaast kunnen zij die zelf middle’terranean willen kokerellen hier terecht in de winkelhoek.

Wij trekken opgetogen richting de Circusplek bij de Zomerbar voor iets meer dan een uurtje entertainment door de veelzijdige acrobaten en muzikanten van Akoreacro in Pfffffff.

Een reactie achterlaten