L’Autruche

Een onverwacht weekendje Luik mondt vanzelfsprekend uit in Luikse food reviews. Gewapend met wat research op de websites van Gault & Millau en TripAdvisor en enkele persoonlijke tips van een vriendin trekken we richting de stad die we jaarlijks voorbijrijden onderweg naar het familieweekend in de Voerstreek, maar te vaak straal negeren.

De eerste middag belanden we op de ruttel in het gezellig ogende L’Autruche vlakbij de kathedraal. Buiten haalt een krijtbord met de belofte van een lunch aan € 14,50 ons over de drempel. We klinken op Luik met een picon vin blanc (€ 4 op de kaart, € 5 op de rekening) en kijken even rond: hier wordt het eten op de rooster gelegd. Zo ook onze lunchkeuzes: brochette de boeuf (150 gr) voor hem, brochette de gambas voor haar. In de lunchprijs zit nog een glas wijn inbegrepen en een eenvoudig hapje als smaakmaker: een kippenboutje met zoete chilisaus en koriander. Sympathiek!

2014-12-26 14.19.10

2014-12-26 14.21.43

Daar volgen onze borden al. Dit wordt inderdaad de lichte lunch waar we naar op zoek waren… Op het mijne ligt een spies met drie gegrilde gamba’s, daarnaast krieltjes en groenten die tevens grillstrepen vertonen. Aan de overkant een gelijkaardig gerecht met saignant gebakken rundsvlees, maar zonder de groenten (courgette, wortel, paprika).

2014-12-26 14.41.20

2014-12-26 14.41.422014-12-26 14.41.52

Daarbij komt een vrij ruime kom sla met tomaat, hardgekookt ei, rode ui en een frisse dressing. Overduidelijk afgewerkt met een portie liefde, peterselie en peper! Als smaakplugins verschijnen nog vier koude sauzen: curry, tartare, aïoli en piment. Mijn liefde gaat uit naar de huisgemaakte tartaar, al fluistert het currypoeder op mijn bord dat de geelste van de vier het tevens niet mis doet bij mijn gamba’s. Die beestjes eet ik trouwens met smaak en zorgvuldig op, dat kan ook niet anders met dit gelimiteerde aantal – wat ik gegeven de prijszetting van de lunch volkomen begrijp.

Beiden laten we nog dat inbegrepen glas wijn uitschenken: rood bij vlees, wit bij vis. Bij een koffie (€ 3) tenslotte concluderen we: geen poespas, geen klachten.

 

Onze andere Luikse eetervaringen?

Een reactie achterlaten