Koek & Zopie (gesloten)

Zurenborg heeft echt alles, behalve misschien genoeg zaken waar je simpelweg een lekker broodje kunt eten – zoals de Wattman. Daar doen de dames van Koek & Zopie wat aan met hun (ik denk spontaan aan dit adjectief) zotte koffie- en broodjesbar. Ze zijn Nederlands, ze zijn goedlachs en volgens mij ook een beetje prettig gestoord. Heerlijk! Wanneer ik er aankom, beleven deze vrouwen dolkomische momenten tijdens het ruitenwassen. Of ik hier een paar uurtjes kan werken? Geen probleem, de WIFI code is het telefoonnummer… Ik nestel mij aan de toog bij het raam met levendig straatzicht.

2013-03-27 15.11.13

Hun kaart en suggesties doen instant watertanden: tot de verbeelding sprekende broodjes en o zo mooie taarten. Helaas (maar ook weer niet helaas) heb ik net een sushi-assortiment achter de kiezen bij Ko’uzi en staat mij ’s avonds een driegangendiner te wachten bij Marcel. Dus zelfs met de beste wil van de wereld heb ik geen honger… Bijgevolg hou ik het bij een drankje: huisgemaakte limonade (€ 2)! De vlierbessen zijn niet voorradig (wegens niet in seizoen of zo), dus ga ik voor de kweepeer.

2013-03-27 14.24.10

Verrukt kijk in naar het glas dat naar mijn plaatsje gebracht wordt. Een hoog glas met de kweepeerlimonade, een schijfje citroen en chilivlokken. Op het onderbordje liggen een blauwe bes, een framboos en wat sesamzaadjes verspreid. Wat een oog voor afwerking! Zo’n kleine dingen maken mij gelukkig.

Na een uurtje werken  bekijk ik de kaart nogmaals en ga dan voor de Bionade met vlierbessen (€ 2,8). Dat drankje ken ik uiteraard, maar blijft verfrissend. Het potje olijven dat erbij hoort, verraadt dat deze dames weten waar ze mee bezig zijn. Ik proef groene gemarineerde olijven met verse kruiden (waaronder koriander) en kappertjes. Top!

Een volgende keer zorg ik absoluut voor voldoende maagruimte en dan wil ik die bij voorkeur vullen met een broodje Popeye (spinazie, spiegelei, bacon)!

Een reactie achterlaten