Keizershof

Na een behoorlijk late ontbijtmeeting in Huize Colette (met een scone en een tikkeneitje) ’s middags ook nog eens gaan lunchen in het Keizershof op de Vrijdagsmarkt bleek achteraf gezien niet het lichtst verteerbare idee. Maar soit.

We arriveren met acht collega’s en worden op het eerste verdiep een onhandige samenvoeging van een ronde en een rechthoekige tafel toegewezen. Nochtans staan rondom ons meer dan voldoende hoekige tafels om daar snel een lang exemplaar voor acht couverts van te maken… We hadden overigens gereserveerd.

Veel honger heb ik dus niet, maar ik kan het toch niet nalaten om een vol-au-vent met frietjes (€ 16) te bestellen. Rondom mij hoor ik spaghetti, stoofvlees, rundscarpaccio, tagliatelli met scampi. Alcohol laten we achterwege, ik doe het tijdens deze lunch met een tonic (helaas geen Schweppes, maar Val).

2013-03-15 12.43.41

Het verdiep vult zich geleidelijk aan op en verrassend snel verschijnen onze gerechten. Voor mij staat een stevig bord met een bladerdeegkoekje, vol-au-vent bestrooid met peterselie, verse waterkers en een schijfje citroen. Met een collega deel ik een grote kom frietjes. Ik moet toegeven dat de vol-au-vent beter smaakt dan ik verwacht had. Geen versneden kipfilets, maar echt vlees van een volledige kip met verse gehaktballetjes en gevierendeelde champignons. Het geheel mocht echter wel iets warmer en kruidiger.

Ik ben niet meteen fan van de Vrijdagsmarkt. Mijn persoonlijke excuses richting Jacob Van Artevelde hiervoor. De kans dat ik nog terugkom in het Keizershof is dus erg klein. Jammer voor de uitbaters, maar helaas te gemiddeld en te veel couverts…

Een reactie achterlaten