Julie’s House

Aan de vooravond van een verlengd weekend vraag ik mij op Twitter af waar je in Gent de lekkerste scone eet, want zo neem ik mij voor om die paar vrije dagen in te zetten. Huize Colette en Julie’s House komen als suggesties naar voor. De scone van de eerste proefde ik al, dus waarom eens niet bij Julie langsgaan? Ik at al ettelijke taartjes van deze succesvolle zaak vlakbij het Gravensteen; nog nooit echter consumeerde ik ter plekke in dit ‘gebakshuisje aan de Leie’ (volgens de website). Op een herfstige feestdag loop ik er rond 10u ’s morgens zonder reservatie binnen. Dat blijkt geen probleem, ik mag de vrij middeleeuwse stenen draaitrap op naar boven. Want daar is nog plaats aan de bar met zicht op de winkel beneden: absoluut een perfecte plek voor een Einzelfresser.

2013-11-01 10.10.31Haar wereld vol beige, roos, wit en bolletjes is niet meteen mijn ding, al stoor ik mij daar evenmin aan. Integendeel zelfs: respect voor de manier waarop Jullie die stijl op een consequente en tevens smaakvolle manier doortrekt. Ik bekijk de kaart en beslis vrij instant. Een cappuccino met melkschuim, een scone (inclusief clotted cream) en een gekookt ei met soldaatjes. Zacht- of hardgekookt? Zacht graag, een no-brainer. Misschien een beetje atypisch om in een huis beroemd om z’n zoets hartige keuzes te maken. Dat is nu eenmaal wat mijn smaakpapillen mij bevelen…

Mijn koffie volgt snel. OR-koffie met een mooie veer in het melkschuim en een brok zachte koek als zoetigheidje erbij. Rondom mij zie ik ontbijtende mensen met goed gevulde tafels en etagères. Zelf ben ik tevreden dat ik het bescheiden gehouden heb; straks staat er immers nog een lunchdate in mijn agenda. Oh, daar zijn mijn scone en eitje al!

2013-11-01 10.20.58

2013-11-01 10.23.03-2

Ik start met het eitje, want dat is het meest tijdgevoelig wegens warm en hopelijk perfect zachtgekookt. De schaal wordt verwijderd en dan volgt het spannendste moment: het topje eraf snijden. En jawel, dat is een eitje zoals het hoort! Beetje zout erop en aanvallen, want daar dienen soldaatjes toch voor? Dan is het tijd voor de scone. Doorsnijden en vervolgens hapje voor hapje besmeren met clotted cream enerzijds en confituur anderzijds. De bessenconfituur mag voor mij iets zuurder zijn, maar dat is een detail.

Hier kan ik kort over zijn. Een volmaakt ontbijt! En dat voor slechts € 7,10. Ik reken beneden aan de kassa af en trek volkomen voldaan de stad in.

Een reactie achterlaten