Île en Ville (gesloten)

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

In het Gentse begijnhof aan de Begijnhoflaan opende onlangs een nieuwe concept store: Île en Ville, daar waar ze shoppen en eten combineren. Ook staat een kunstgalerij op de planning.

Op een weekavond zitten in de kantine nog twee gezelschappen dames. In dit stjilvolle kader serveren ze over de middag lunch en ’s namiddags zoetigheden. Wij zijn hier voor een tapasavond.

We starten met een glaasje prosecco rosé La Contesse (€ 7) en een eerste ronde hapjes: Iberico ham (€ 9,5), hummus en tapenade van rode biet met toastjes (€ 11,50), forelfilet met aardappel, appel, radijs en zure room (€ 6,50) en witte kool met granaatappel en spek (€ 5,50). Eigenlijk wou ik ook de salade van vergeten wortels en raapjes met quinoa proeven, wegens op til staande menuwijzigingen blijkt die niet voorradig.

Ondertussen duiken we even de winkel in, die blijft immers open tot 20u30. Bij Île en Ville vind je unieke kledij en interieurspullen, maar aan deze schoonheid en originaliteit hangt wel een stevig prijskaartje.

We hebben de bubbels inmiddels verruild voor prima witte wijn, Chardonnay voor hem (€ 4,50) en Sauvignon Blanc voor haar (€ 4,50).

De tapas klinken op basis van de kaart veelbelovend, helaas moet het gezegd dat de bereidingen eerder basic zijn. Gelukkig maakt de kwaliteit van de ingrediënten wel wat goed. Verder vallen de kleine porties op. Daarom bestellen we nog een tweede keer: het bordje met 5 kazen is tevens niet meer te verkrijgen, de tortilla (€ 3,50), kaas met tierenteyn (€ 3,50) en edamame (€ 4) wel. Enkel de gewokte edamame met sojasaus en chilipeper kan ons overtuigen.

Misschien is het een oneerlijke vergelijking, maar toch: als je Île en Ville naast de andere eetbars in Gent zet, dan zal deze concept store eetgewijs toch een versnelling hoger moeten schakelen. Iets minder aandacht voor de vorm en iets meer voor de smaak.

Een reactie achterlaten