Il Cortile

Mijn date voor een hapje voorafgaand aan een debat in de professionele sfeer haakt af, dus laat ik mijn allerliefste opdraven om mij te vergezellen. En dat doet hij uiteraard met alle plezier… Even nadenken waar we iets bescheiden kunnen eten in de buurt van CAMPO Nieuwpoort en de Vrijdagsmarkt. Mijn keuze landt uiteindelijk op Il Cortile met z’n Siciliaanse specialiteiten in Oudburg. Dit is zo’n restaurant dat ik al minstens honderd-en-elf keer achteloos voorbijgewandeld of -gereden ben, maar uiteindelijk door positieve WOM (van @lamazone en @zofie overigens) toch eens wil uittesten.

2013-11-19 18.58.50

Zo ongelofelijk veel tijd hebben we niet, dus bestudeer ik alvast de kaart en de Foursquare tips tijdens het wachten op mijn liefje. Iedereen raadt pasta’s of pizza’s voor twee personen aan. Na een gevat telefonisch overleg sluit ik meteen kort: graag een karaf rode huiswijn en een ‘Le Tabische’ (de naam voor die duopizza’s). Ik selecteer de Paesana met tomaat, mozzarella, ansjovis, olijven en ajuin (€ 19,50).

De dame waarschuwt dat het slechts een vijftal minuten duurt vooraleer deze pizza serveerklaar is. Dus belooft ze om de bestelling pas aan de keuken door te geven als mijn gezelschap aankomt. Wanneer het zover is, hoef ik zelfs geen teken meer te doen. Erg attent van haar! Onze pizza wordt gebakken.

2013-11-19 19.14.42

Inderdaad een weinig later wordt een opvallend grote plank aangedragen die bijna de integrale oppervlakte van ons tweepersoonstafeltje inneemt. Daarop ligt een dampende pizza met een prachtige korst en dito kaaslaag, voorzien van twee stevige messen  als gereedschap. Meer dan benieuwd snijden we een reeds half voorgesneden stuk af.

Man, wat een topper-dan-toppizza! De kaas en de korst bevestigen hun aantrekkelijke uiterlijk. Vooral de combinatie ansjovis, olijven en ajuin werkt opvallend goed. We smikkelen tot de laatste hap en betalen met plezier de erg democratische rekening…

Waarom zijn we hier in godsnaam nog niet eerder geweest?
Zo eenvoudig, zo lekker en zo romantisch. En wellicht o zo Siciliaans…

1 thought on “Il Cortile

Een reactie achterlaten