Himalaya

Na een aperitief met vrienden bij Gitane worden we door de regendruppels gedwongen om nog even langer te schuilen. Zo lang dat we er honger van krijgen en in de buurt iets zoeken om te eten… We belanden niet veel verder bij Himalaya, een Indiër (en blijkbaar ook Nepalees) in Onderbergen waar ik al positiefs over hoorde waaien.

Erg grote kenners van de Indische keuken zijn we niet, maar na het uitspitten van de kaart en eens subtiel spieken bij de andere tafels komen we tot een besluit. Mijn vriend kiest voor een sizzler – iets geserveerd in een hete pan met gebakken groenten: Kip Tikka Sizzler (€ 19,50). Ik wil een thali (dal / bhat, dus linzen): Thali Exotic met ‘lamb curry, chicken curry, vegetarian curry, dal & yoghurt’ (€ 17,90). We zijn benieuwd!

Om alvast in de sfeer te komen, krijgen we bij onze karaf rode wijn papadums in hoornvorm met twee dips. Ja, ik begin bijna spontaan “Jai Ho!” te neuriën. Totaal off-topic toch even melden dat dat het enige nummer is dat ik ooit kocht bij iTunes…

2014-01-04 21.24.08We zijn beiden positief verrast over de presentatie van onze schotel. Ik krijg een mooi metalen dienblad met allerlei kleine potjes op: lam, kip, groenten, dal, slaatje, yoghurt en daarnaast nog een hoopje rijst en lauwwarm brood. Een leuke manier van eten, vind ik persoonlijk – al moet ik toch zeggen dat de meeste potjes iets warmer mochten van mij.

Bij mijn vriend verschijnt een groot wit bord met vergelijkbare garnituur. Even later wordt ook zijn sissende schaal met kip in tikkakruiden aangedragen… Best spectaculair, maar eigenlijk meer show dan smaak!

2014-01-04 21.27.20

Volgens de menukaart krijgt hij naan en ik chapati. Dat verschil heb ik voor mijn culture générale toch even opgezocht: de eerste soort platbrood is gerezen, de tweede niet.

Een gezellige maaltijd rijker en een beperkt budget armer ronden we af met een potje erg kleurrijke en bovendien lekkere snoepjes met een soort anijssmaak.

2014-01-04 22.01.56Voor mij tot nog toe de lekkerste Indiër in Gent! Al blijf ik erbij dat we wat deze keuken betreft nog ver achterblijven in vergelijking met (voormalige kolonist) Groot-Brittannië…

Een reactie achterlaten