Gitane

“Le temps des gitans”, de vrij legendarische film van Emir Kusturica met de even legendarische soundtrack van Goran Bregovic. Dat roept de naam Gitane op… Maar naast een beetje zigeunergevoel ook Franse sigaretten en koersfietsen. De horecazaak die in de Gentse Meerseniersstraat de plek van De Tempelier innam, belooft echter fine drinks en op hun Facebookpagina wekelijks tevens een achttal hapjes. Verleidelijk concept!

2013-12-12 21.14.05

Een eerste poging om er langs te gaan strandt op een zondagavond bij het briefje “Uitzonderlijk gesloten” aan de deur. Bij een tweede poging probeer ik op voorhand telefonisch te checken of ze open zijn, helaas zonder gehoor. Vervelend! De derde keer na een professionele receptie blijkt wel bingo…

We sluiten het zware bordeaux tochtgordijn bij de ingang. Later merken we dat dat er niet zonder reden hangt, want op deze koude donderdagavond komt met elk aankomende, vertrekkende of rokende klant een ijzig windje binnen. Anyway, we installeren ons aan een tweepersoonstafeltje en inspecteren de omgeving. Erg fijn! Donker, hipsterpubliek, desalniettemin – persoonlijk binnenpretje – erg gemoedelijk vertoeven.

De mij niet onbekend voorkomende dame vraagt wat we willen. Mijn gezelschap gaat voor blonde Augustijn van ’t vat, ikzelf bestel een witte huiswijn. Bij onze vraag welke hapjes er te scoren vallen, krijgen we het suggestiebord met drie opties te zien. Eerlijk gezegd had ik gehoopt op een iets uitgebreider aanbod. We laten het echter niet aan ons hart komen en bestellen alles. In enkelvoud weliswaar, we hebben immers al receptiehapjes op.

Dus graag de huisgemaakte garnaalkroketten, het bordje tapas en de hamburger!

2013-12-12 21.25.11 2013-12-12 21.25.19 2013-12-12 21.29.59Een paar gespreksonderwerpen later verschijnen onze tapas en ik knik meteen instemmend. Ja, hier heb ik zin in… De garnaalkroketten zijn eerder balletjes, maar perfect wat mij betreft. Vol smaak, échte garnalen, heerlijk smeuïg. De tapas doseren groenten (olijven, tomaatjes, kappertjes), kaas (feta, brie) en vlees (salami, gerookte ham). Bij de hamburger krijgen we een mesje om broederlijk te delen. Opnieuw een prima hap!

Nog een drankje, heel wat getater en € 38 later wandelen we terug richting Vrijdagsmarkt. Leuk dat Gent met Gitane opnieuw een nog iets leukere stad is geworden…

Een reactie achterlaten