A-Fusion

Een paar dagen in Amsterdam zijn hét geschikte moment om de vet betaalde Where Chefs Eat app uit te testen – mijn duurste aankoop in de App Store éver overigens.

screen568x568

Ik hou ervan om verschillende keukens af te wisselen, dus besluit ik om tijdens mijn eerste avond in de Nederlandse grachtenstad oostwaarts te trekken. Iets Aziatisch op het menu! Die blijken veelvuldig vertegenwoordigd in de Amsterdamse Zeedijk: de app licht er Nam Kee, New King en A-Fusion uit. Bij de eerste twee hangen er gelakte eenden voor het raam en staat er een serieuze wachtrij, ook al is het inmiddels 21u00. A-Fusion ziet er net iets hedendaagser uit en hoewel het er tevens erg vol zit, is er achteraan een tafel voor twee vrijgekomen. Perfect!

Op basis van wat we op de tafels rondom ons zien staan, zijn we al overtuigd. En dan moet het kiezen en het proeven nog beginnen… Onze tafel wordt schoongemaakt, de kaart komt voor ons te liggen en we krijgen een briefje om onze keuzes aan te vinken.

Ik krijg carte blanche en besluit om voor een licht en gevarieerd geheel te gaan. Het eerste wat op tafel komt, zijn een aantal sausjes en de door mij bestelde edamame (gekookt en geserveerd met zout). Ja, we zijn klaar voor een touch of Asia…

2014-04-24 21.38.50

2014-04-24 21.37.42

Daarna volgen twee gestoomde dingen: dumplings met garnalen en koriander enerzijds en gestoomde broodjes met eend anderzijds. Beide gerechten zijn even verrukkelijk! De dumplings behoren tot de lekkerste die ik ooit at. De gestoomde broodjes met eend vullen we nog aan met de pruimensaus die op tafel staat. Echt smullen…

2014-04-24 21.48.45

2014-04-24 21.48.28

In een volgende ronde komen de lamsbrochetjes op tafel. Die zijn tegelijk perfect gebakken en ongelofelijk sappig. Ze baden pootje in een stevig sausje en worden opgeleukt met wortelslierten, lenteui en de gedroogde versie van een ander type ui.

2014-04-24 21.53.42Niet veel later komt het hetgeen ik persoonlijk het meest naar uitkeek: de gefrituurde soft shell krab. Te meer omdat ik ooit twee professionele levens geleden (tijdens mijn werk als Event Coordinator bij Barco en een beurs in de Amsterdamse RAI) zo’n krab proefde bij MOMO. Op het mooie groenige bord liggen de krabjes met wat frisse groenten, waaronder ook extreem pikante rode chilipeper. Opnieuw meer dan raak! Roosraak!

2014-04-24 22.03.41

We sluiten af met een sissend pannetje rund op Koreaanse wijze: naast rund bevat dat pannetje nog rode ui, paprika, komkommer, (gestoomde) broccoli, ananas en appel. Doorgaans ben ik absoluut geen fan van warm fruit in gerechten, maar om een nog niet nader geanalyseerde reden kan ik mij dit keer wel in de bereiding vinden.

2014-04-24 22.04.39

Het leukste van deze lekkere avond blijkt als rode draad de erg correcte bediening en de bescheiden rekening achteraf: met een 60tal euro minder op zak wandelen we als ongeveer de laatste gasten de Amsterdamse nacht in.

Een reactie achterlaten