ENTR

Ongeveer een half jaar geleden sloot het Wereldrestaurant in De Centrale, ter compensatie startten ze met ENTR aan de overkant van de straat – op de Ham 147 om precies te zijn. Ik hoorde er al positieve dingen over en we reden een paar keer op de Vespa voorbij toen het goedgevulde terras uitnodigend lachte… “Binnenkort eens”, zeiden we. Dat binnenkort wordt een doordeweekse avond met weinig energie om nog zelf te koken (ondanks een goedgevulde frigo). Ik reserveer, al blijkt dat bij aankomst niet meteen nodig.

Foto – hipsteadresjes.gent

We kiezen een tafeltje binnen tegen de toog, al heb je door de openstaande garagepoort ook daar het gevoel buiten te zitten. Leuk op zo’n mooie augustusavond… Hoewel het krijtbord ‘Bestellen aan de bar aub’ zegt, komen ze toch lang om op te nemen. Mijn vriend bestelt een blonde Grimbergen (€ 3), ik een homemade iced tea (€ 3,50).

Ondertussen wordt de menukaart aan een inspectie onderworpen: daarop staan voor ’s avonds enkele classics die aangevuld worden met wat suggesties op het krijtbord (quiche met peppadew en geitenkaas of gebakken buikspek met groenten). Mijn vriend kiest de ENTR-burger (€ 12,50), ik bestel de Syrische shoarma (€ 13).

Voor rauwkost pas ik nog een aantal weken (6,5 om exact te zijn), dus krijgt mijn vriend een extra portie groentjes. Beide kommetjes gaan er vlotjes in en hij ontdekt trouwens nog leuke wortelslingers met een dressing onder de sla. Ook van zijn burger van rundsvlees eet hij met smaak. En ik doe langs mijn kant exact hetzelfde… De Syrische shoarma blijkt uit goed afgekruid kippenvlees te bestaan, ernaast staat een schaaltje met bijzonder pikante dip – een soort sambal. Het zal wel een variant op sambal zijn, want Syrië ligt tenslotte toch vrij ver van Indonesië en omstreken verwijderd. Beiden steken ook eensgezind een dikke duim op voor de frietjes: die zijn van ongeschilde aardappelen, niet te vettig en bijgevolg ook overheerlijk.

We wilden een snelle hap. We kregen een snelle én erg lekkere hap. Meer hoeft dat niet te zijn op een woensdagavond… Amper € 32 armer wandelen we de Ham terug in.

De wereldse keukenlijn blijft behouden en tevens de sociale tewerkstelling. De locatie stijgt een aantal trappen. ENTR, wat ons betreft een goede zet van De Centrale!

Een reactie achterlaten