De Centrale Wereldrestaurant

Afgelopen juni genoot op de Citéparade van het beluikje waar ik vroeger woonde van een gezellige en bovenal lekkere buurtbarbecue. Twee lange grills, iedereen brengt zijn vlees (of whatever anders) mee en de organisatoren voorzien een groentenbuffet voor de democratische prijs van twee pintjes (die op de Citéparade overigens maar € 1 kosten).

Toen bleek dat de chef van het Wereldrestaurant in De Centrale in onze voormalige straat woont en dat overheerlijke buffet kwam logischerwijs uit zijn keuken. Meteen maakte hij van de gelegenheid gebruik om wat promo te maken voor hun dagschotel aan € 7,50.

Gisteren ging ik samen met een collega proeven. Ik had gereserveerd en het restaurant op de eerste verdieping zat tegen 12u30 inderdaad goed gevuld. Niet veel later is er al de intentie om mij een soep op te dienen, maar ik geef aan dat ik toch nog liever even op mijn gezelschap wacht. Wanneer ze aankomt, komt de dame informeren wat we graag willen: tajine van rund of de vegetarische versie. Zij gaat voor vlees, ik voor veggie.

En dan mag die Algerijnse groentesoep wel komen! De dampende kop is goed gekruid en vrij stevig, waardoor ik het brood in het mandje volkomen negeer. Gezien de grootte van de hoofdgerechtporties die ik al zag voorbijkomen, lijkt mij dat een verstandige beslissing.

2013-08-23 12.59.23

Niet veel later wordt deze gulheid bevestigd. De gevarieerde schotel bestaat uit:

  • gekruide couscous
  • stoofpotje met onder meer tofu, peultjes en kikkerwten
  • ovengroenten (courgette, aubergine, raap, …)
  • fijngesneden snijbiet met bloemkool
  • komkommer, paprika, olijf en ajuin met feta

Wellicht zou het mij lukken om dit bord leeg te eten, maar dat strookt niet met mijn nieuwe eetstrategie – namelijk iets minder Bourgondisch, iets meer passen, even geen alcohol. Dus we houden het bij gratis kraanwater en wandelen slechts € 7,50 armer, meer dan voldaan en helemaal niet zoveel later terug buiten.

Deze culinaire wereldreis hoort absoluut bij een intercultureel centrum als De Centrale. Geen verder betoog over prijs-kwaliteit en vatbare herhalingen nodig. Ik ben instant fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *