Eetcafé Toreke

Mijn eerste trigger was een hele tijd geleden @lamazone en @zofie die een paar keer hun aanwezigheid in Eetcafé Toreke postten. Mijn tweede een collega die vertelde over een vriendin die daar de boel coördineert. Ik ben overtuigd.

Op een middag parkeer ik dus in de Vlotstraat en merk dat Eetcafé Toreke een gebouw deelt met Kopergieterij. Parkeren kon blijkbaar ook op hun plein, gelukkig kost een parkeerschijf niets. Bij het binnenwandelen vallen mij meteen twee dingen op: een appetijt opwekkende geur en een erg charmant interieur. Bij Eetcafé Toreke slagen ze er in om van recycle te doen zonder dat het duf wordt. Uitnodigend is het juiste woord! Van aan mijn tweepersoonstafel in de buurt van de ingang check ik het menu en de voorbijkomende borden. Maar ik duik vooral ook in mijn boek.

photo (8) photo (9)

Tegen de tijd dat mijn gezelschap aankomt, weet ik al wat ik wil eten. Terwijl zij het krijtbord inspecteert, nip ik van mijn appel-kriekensap van Pajottenlander. Supersapje!

Wat biedt dit buurtrestaurant vandaag aan?

  • VLEES: tajine met kip, olijven en bulgur
  • VIS: thaise viskoekjes met rijst en gewokte groenten
  • VEGGIE: vegetarische vol-au-vent met veel groenten en puree
  • DESSERT: yoghurt met fruit en muntsuiker
  • DAGSOEP: tomatensoep

Het wordt de tajine voor mijn compagnon en de viskoekjes voor mezelf. Quasi meteen na de bestelling verschijnen onze borden. Mijn excuses voor de weinig geslaagde foto, maar ik kan bevestigen dat het eten minstens even lekker smaakte als het geurde.

De viskoekjes zijn voortreffelijk nes, zoals een West-Vlaming placht te zeggen (niet droog). De rijst is wat uit zijn dresseerringvorm gevallen, maar dat stoort uiteraard niet. Perfect bereide rijst, bijgevolg vol van smaak en afgewerkt met verse koriander. De groentenwok bestaat uit sojascheuten, paksoi, wortel en sperzieboontjes. Alle groentjes zijn heerlijk beetgaar en wat spicy gemaakt met chilisaus. Ook het gerecht aan de overkant ziet er werkelijk lekker uit. Wetende dat alle hoofdgerechten bij Eetcafé Toreke € 9,5 kosten, kun je zonder zwanzen over excellente prijs-kwaliteit spreken.

photo (11)

Mijn compagnon lust nog wel een dessert en een verse muntthee. Ik hou het bij een koffie van Vandekerckhove in zo’n schattige tas, waarbij een huisgebakken koekje komt. Bij het wegrijden bel ik meteen mijn wederhelft: ‘Schat, ik heb een nieuw adresje waar we op een vrijdagavond eens heen moeten…’. Hij stemt instant in.

photo (12)O ja, check zeker een hun website. Want bij Toreke doe je meer dan eten en drinken alleen. Theater, muziek, spelletjesavonden en zo verder. Zaalverhuur behoort ook tot de opties, voor de babyborrelende of connemara’ende mensen onder ons.

Een reactie achterlaten