De Bevoorrading

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Op de Cimornésite in Aalst draait alles sinds dit voorjaar rond fietsen. Letterlijk zelfs, want je kan er rondjes rijden op een houten minipiste.

Van fietsen krijg je uiteraard dorst en honger, dus zorgt een aangepast horecaconcept voor De Bevoorrading. Dat kan vanaf het ontbijt tot aan de apero. Deze omgeving doet de oogjes van elke koersfanaat fonkelen: regenboogstrepen op de witte muren, retrofietsen rondom de piste, …

En dan zijn er nog de woordspelingen op de menukaart: ‘om los te rijden’ (ontbijt), ‘gesneden brood’ (boterhammen), ‘fijngemalen boonen’ (koffie) en zo kan ik nog even doorgaan. We laten ons oog vallen op de ‘met grinta’, de wijncategorie. Beiden bestellen we wit (€ 3).

Daarna lusten we wel een croque van Chef Krok. Hij bereidt vijf originele varianten, in een kartonnen box (2 stuks) of op een bord met slaatje en saus (3 stuks). Mijn vriend kiest de Cesar Krok (gebakken kip, parmezaan, spek, romeinse sla), ik de Bikkie Krok (gehakt, gebakken ajuin, augurk, cheddar). Beiden in de grote versie (€ 10) met groenten.

Naast ons spotten we oma’s tomatensoep met balletjes en brood (€ 4,80) en we voelen bijna synchroon een tikkeltje eetjaloezie. Intussen vrezen we ook dat we overdreven met drie croques. Dan blijkt dat het om drie driehoekjes en eigenlijk anderhalve gaat. Oef!

De knipoog naar de Bicky-burger bevalt: hoewel het origineel lang geleden is, herken ik alle ingrediënten én de legendarische saus. Slaatjes verklappen evenzeer veel over een keuken. Hier krijgen we dagverse gemengde sla met tomaat, komkommer, radijs en rode ui; en zij dus een goed rapport. Lekker! Ik begrijp dat dit even tijd vraagt, alleen geen bijna drie kwartier.

Nog snel koffie, een brokje vlaai en even naar de bank spurten, want bij De Bevoorrading aanvaarden ze enkel cash. Gelukkig lost de uitbater met z’n jovialiteit alle ongemakjes op.

Een reactie achterlaten