PLUS+

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De saladbars schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond, om het met een groente uit te drukken. PLUS+ op de Ajuinlei vervoegt het Gentse lijstje.

We wandelen binnen in een fris interieur van lichtgekleurd hout en pastelgroen. De hangende planten, de muur vol natuurlijke drankjes, … Het klopt! Achter de toog staan drie jongedames.

Hapjes (olijven, dips, kaas, ham) worden pas vanaf 15u00 geserveerd, dus focussen we op de salades. Zelf samenstellen kan, toch laten we ons lekker lui leiden door de seizoensalades. Mijn vriend kiest voor de quinoa met gegrilde citroenkip (€ 14,50), ikzelf ga voor de frisse salade van gerookte biozalm met gemarineerde rauwe venkel (€ 14,50). Qua drankje lust hij de vlierbloesemlimonade met citroen en munt (€ 3,50), mijn nieuwsgierigheid brengt me bij het koudgeperste dagsapje (€ 4,50). Op het krijtbord lees ik dat in dat mooie plastiekflesje spinazie, selder, appel en citroen geperst zit.

Bestellen en betalen doe ik aan de toog. Dat gaat vlotjes!

Zijn salade bestaat uit ijsbergsla, quinoa, gegrilde kip, artisjokharten, erwten, gegrilde cherrytomaten en bieslook. De mijne combineert gemengde sla, amaranth, gerookte biozalm, gemarineerde venkel met citroen, gegrilde wortel, komkommer, dragon en sesamzaadjes. Een mondje vol, letterlijk en figuurlijk. De portie zit meer dan goed, alsook de smaak. Je merkt meteen dat dit zalm van keurige kwaliteit is en de amaranth (familie van quinoa) combineert wonderwel met de knapperige groenten.

Niettemin ben ik het meest onder de indruk van mijn koudgeperst drankje: de donkergroene kleur, de frisse tintelingen op je tong. Echt lekker!

Op dat bord staat nog iets dat mijn aandacht trekt: raw vegan cheesecake van All Good (€ 6). Het relatief kleine stukje van de banana split variant proeft als een gezonde zonde. Daarbij lust ik nog een cappuccino (€ 3).

Ik geef Sofie en Lien van PLUS+ gelijk: dat goed gevoel achteraf is mooi meegenomen.

Een reactie achterlaten