D-Lys

Bij het Gent Meeting Center aan de Holiday Inn Express (tussen UZ en Ghelamco Arena, naast E17) opende niet zo lang geleden de vernieuwde brasserie D-Lys. Wegens centraal gelegen tussen mijn werkplek en die van een ex-collega spreken we daar af voor de lunch. We treffen elkaar iets over twaalf en merken bij het binnenkomen een bargedeelte waar nogal wat mensen vergaderen, iets drinken of een broodje eten.

Achter een halfhoge scheidingswand zien we de nog compleet lege brasserie. Reserveren was dus duidelijk overbodig! Ik vraag het voor de zekerheid even na aan de bar, maar ze verwijzen ons inderdaad naar de aanpalende zee van ruimte door. Het duurt een kleine tien minuten vooraleer iemand verschijnt met de menukaarten.

We hebben eigenlijk wel wat haast, dus dat vermelden we maar meteen bij het doorgeven van onze bestelling. Uiteraard ben ik al even op de website gaan kijken en de waterzooi van vis (€ 22) sprak mij aan. En daar hoort een glaasje witte wijn bij. Mijn gezelschap trof dezelfde voorbereiding: zij wil graag de salade geitenkaas, spek en croutons (€ 13), als hoofdgerecht graag in plaats van de voorgerechtversie.

2014-11-25 12.28.59Inmiddels is bij ons gepolst of we er geen bezwaar tegen hebben dat een gezelschap van 22 personen – verspreid over verschillende tafels weliswaar – zich naast ons komt nestelen. We vinden dat niet meteen een reden om te verhuizen. Mochten we nog van idee veranderen, dan zal dat gezien de bezetting zeker geen probleem geven: meer lege dan volle tafels op deze dinsdagmiddag.

De originele glazen verdwijnen, de drankjes verschijnen. Opvallend weinig later volgen ook de gerechten: mijn viszooi bevalt op het eerste zicht met stevige stukken gestoomde kabeljauw en zalm, enkele aardappelen en julienne van een aantal groenten (wortel, prei, lente-ui). Het geheel zwemt in een correct smakende zooi en is gul versierd met peterselie. Eerlijk gezegd verwachtte ik – wellicht gebaseerd op de eerst afwezige bediening en dito mede-eters – niet veel bijzonders; met deze eenvoudige waterzooi is echter niets mis.

Aan de overkant is het oordeel lauwer en dat begrijp ik wel. De salade is net als de waterzooi eveneens eenvoudig, maar bij een salade geitenkaas wordt dat natuurlijk sneller saai. Bovendien blijkt bij het afrekenen dat voor de deze portie € 5 extra bijgeteld werd: aan € 18 valt deze salade inderdaad erg pover uit.

Samengevat kun je bij D-Lys afspreken omwille van de bereikbaarheid, maar met meer tijd lunch je iets stemmiger en iets smakelijker op andere plaatsen. Functioneel lunchen dus.

Een reactie achterlaten